Kia Nieuws Blogs
Blijf altijd op de hoogte


De Kia nieuwe XCeed

De verkoop is begonnen voor de gloednieuwe vernieuwde Kia XCeed. Het is een echte stylish familie SUV, uiterlijk is de cross-over van Kia op tal van fronten vernieuwd! Het interieur is verder verfijnd en bovendien heeft de XCeed vele nieuwe technologieën aan boord. Het belangrijkste nieuws is echter de introductie van de nieuwe, sportieve GT-Line-uitvoeringen en de beschikbaarheid van de scherp geprijsde XCeed GT-Line First Edition.

Qua design is de nieuwe XCeed direct te herkennen, onder andere aan het nieuw ontworpen front met de aangescherpte koplampen en geïntegreerde full-LED mistlampen, een smallere tiger-nose grille en dynamisch getekende luchtinlaten. Achter springt de nieuwe bumper met een subtiele restyling van de diffuser en skidplates direct in het oog. De PHEV-uitvoeringen onderscheiden zich uiterlijk door de laadpoort in het linker voorscherm en de hoogglans zwarte, gesloten grille met satijnchromen omlijsting.

Verfijnd interieur

Het interieur van de nieuwe XCeed is verbeterd. Het digitale, interactieve 12,3 inch instrumentencluster heeft nieuwe graphics én aan de rijmodi kunnen nu verschillende displaythema’s worden gekoppeld. Andere verbeteringen zijn het glanzend zwarte paneel rondom de versnellingspook en de nieuwe achteruitkijkspiegel met slanke randen.

GT-Line: aggressive looks, sportieve accenten

Hét nieuws voor de nieuwe XCeed is de beschikbaarheid van de sportieve GT-Line- en GT-PlusLine-uitvoeringen. Uiterlijk onderscheiden die zich door agressievere looks en dynamische accenten, in het interieur overheerst sportiviteit dankzij bijvoorbeeld zwarte accenten, sportstoelen, een sportief D-shaped stuurwiel en diverse GT-Line logo’s.

Aantrekkelijke XCeed GT-Line First Edition

Om de nieuwe GT-Line uitvoering zo goed mogelijk onder de aandacht te brengen, biedt Kia tijdelijk een GT-Line First Edition aan.
Voor een meerprijs van slechts € 1.500,- ten opzichte van de XCeed DynamicLine beschikt de GT-Line First Edition over bijvoorbeeld:

18 inch lichtmetalen GT-Line velgen, sportstoelen met grijze stiksels en GT-Line logo’s, stoelverwarming en een D-shaped stuurwiel met GT-Line logo en stuurwielverwarming.

Uitvoeringen die voorzien zijn van de DCT7-automaat krijgen aanvullend bovendien zaken als: adaptieve cruise control met navigatieondersteuning (NSCC-C), autonome rijbaanvolgassistentie met file-assistentie (LFA), snelwegassistentie (HDA) en schakelflippers achter het stuurwiel.

Qua aandrijving is de XCeed GT-Line First Edition te combineren met de 1.0 T-GDi (88 kW/120 pk, vanaf € 32.195,-*) of de 117 kW/160 pk sterke 1.5 T-GDi (vanaf € 34.195,-*).
Die laatste is ook te bestellen met de DCT7-automaat.

Plug-in hybride efficiency

Naast de verbrandingsmotoren levert Kia de nieuwe cross-over ook als XCeed PHEV, voorzien van de 103 kW/141 pk sterke 1.6 GDi PHEV DCT6. Deze plug-in hybrideversie kan maximaal 48 kilometer geheel elektrisch rijden op een acculading. De XCeed PHEV is er als DynamicLine vanaf € 36.495,-*.

De nieuwe XCeed-modellen zijn per direct te bestellen en staan in het vierde kwartaal bij de Kia Kooijman vestigingen.

 

 

Terug naar overzicht
Kooijman Autogroep