Kia Nieuws Blogs
Blijf altijd op de hoogte


NIRO EV CONCEPT EN SCHONE TOEKOMSTPLANNEN

De schone toekomst bij Kia is Autonoom, Connected en Eco/Elektrisch. Dat zijn niet slechts mooie woorden, dat is heel concreet, zo bleek op de Consumer Electronics Show (CES 2018) in Las Vegas. Al in 2021 gaat Kia met ‘Level-4’ autonome auto’s testen in ‘slimme steden’. En tot 2025 introduceert Kia maar liefst 16 modellen met elektrische aandrijving: hybrides, plug-in hybrides, volledig elektrische auto’s én een brandstofcelauto op waterstof (FCEV) – die laatste al in 2020!

NIRO EV CONCEPT

Eerste voorproefje van al dat moois is de nieuwe Niro EV Concept, blikvanger op de innovatiebeurs in Las Vegas.  Die combineert de stijl van een moderne cross-over met de efficiency van een ultramoderne elektro-aandrijving.

De fluisterstille batterij-elektrische Niro EV Concept is 150 kW sterk en heeft een krachtige 64 kWh lithium-polymeer-batterij. Daarmee haalt hij op één acculading ruim 380 kilometer, emissievrij. En niet geheel onbelangrijk; wat is ‘ie mooi!!

NU AL SCHOON RIJDEN? PHEV!

Wil je nu al elektrisch rijden in schone auto’s van straks? Kia maakt het je makkelijk met Plug-in Hybrid (PHEV) uitvoeringen van de Niro en de Optima Sportswagon. Allebei kun je via stopcontact of laadpaal opladen, waarna je tot circa 60 kilometer puur elektrisch kunt rijden.

Moet je nog verder, of heb je meer vermogen nodig, dan springt de compacte en zuinige benzinemotor bij. Zo heb je altijd genoeg power. Daardoor heeft de Kia Niro PHEV standaard al een geremd trekgewicht van maar liefst 1.300 kg en de Optima SW PHEV zelfs 1.500 kg.

Ook fiscaal zijn de Plug-in Hybrids gunstig

Vanwege hun lage CO2-uitstoot betaal je slecht het halve tarief motorrijtuigenbelasting. De Niro PHEV is er al vanaf € 34.595; de Optima Sportswagon PHEV vanaf € 42.975.

 

Terug naar overzicht