Nieuws Blogs
Blijf altijd op de hoogte


Dinsdag 13 september zit er een groep van acht ouderen en zes studenten van de Hogeschool Utrecht gezellig samen te lunchen bij Villa Orloff in het hartje van Utrecht. De ouderen worden van deur tot deur opgehaald in prachtige gloednieuwe Kia’s, aangeboden door Kooijman autogroep.

Als start opdracht voor hun minor ‘Charismatisch Leiderschap’ worden de zes studenten, Serena, Jules, Babette, Jord, Daan en Corstiaan gelijk in het diepe gegooid. De opdracht: verzorg voor een groep mensen, die het wat moeilijker heeft, een ‘Beautiful Day’. De naam van de opdracht is gebaseerd op het nummer ‘Beautiful Day’ van de Ierse rockband U2.  Voor deze opdracht moet gelijk binnen 2 weken helemaal klaar zijn. Een pittige uitdaging!

Voor de opdracht mag alles, zolang het maar gebeurd! Al snel was het idee om iets voor ouderen te doen. Vanwege de coronacrisis is het aantal ouderen wat zich eenzaam voelt sterk toegenomen. Wel 62% van de ouderen in de algemene bevolking voelt zich alleen, aldus het Eindrapport Eén tegen eenzaamheid. De studenten leek het ontzettend leuk om ‘s middags een high tea voor hen te organiseren.

Via contacten binnen de groep kon de high tea aangeboden worden bij Villa Orloff, een gezellig café-restaurant in het centrum van Utrecht. De ouderen waren via Met je hart Utrecht op de hoogte gekomen van de high tea. Met je hart Utrecht organiseert waardevolle ontmoetingen voor eenzame en kwetsbare ouderen in Utrecht. Om de ouderen bij Villa Orloff te krijgen waren er 2 nieuwe Kia Niro’s en 2 nieuwe Kia Sportage’s aangeboden door Kooijman autogroep vanuit de vestiging in Zeist.

De ouderen werden voor de deur bij hun thuis opgehaald door één van de studenten. Vervolgens werden ze voor de deur bij het restaurant afgezet. Waarna een ontzettend lekkere en gezellige lunch volgde. Drie verschillende broodjes, afsluitend met een heerlijk stukje huisgemaakte Carrot Cake. Tot slot werden de ouderen weer opgehaald bij het restaurant en thuis voor de deur afgezet. Het was een ontzettend geslaagde en gezellige middag!

 

Terug naar overzicht
Kooijman Autogroep