Nieuws Blogs
Blijf altijd op de hoogte


Het Erkend Duurzaam Plus certificaat voor alle bedrijven van de Kooijman Autogroep

Alle bedrijven van de Kooijman Autogroep, t.w. Vianen, Tiel, Utrecht en Naarden, voldoen nu aan de eisen die het Erkend Duurzaam Plus certificaat stelt! Hiermee behoort Kooijman tot de kopgroep van bedrijven die Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen (MVO) en duurzaamheid hoog in het vaandel hebben staan. Het naleven van de milieuregels is niet het enige wat een bedrijf MVO maakt, maar dit gaat verder. Maatschappelijk Verantwoord ondernemen is namelijk het in de dagelijkse bedrijfsvoering toepassen van duurzaam ondernemen. De Kooijman Autogroep is sinds 2010 gecertificeerd Erkend Duurzaam. Dit jaar is bewust de keuze gemaakt om de certificering uit te breiden naar Erkend Duurzaam Plus. Als Kooijman Autogroep zijn wij uiteraard heel trots dat we voldoen aan de eisen van het Erkend Duurzaam Plus certificaat!

Filosofie op duurzaamheid

Gert Kooijman, directeur en eigenaar van de Kooijman Autogroep zegt hierover:” Wij vinden het belangrijk dat niet alleen onze producten waar wij het dealerschap van voeren, t.w. Toyota en Kia, tot de top behoren, maar ook dat onze bedrijfspanden en processen voldoen aan onze filosofie op duurzaamheid” Deze filosofie wordt onder andere geuit in de ambitie van de Kooijman Autogroep, namelijk het blijven investeren in mens en milieu met als doel voortdurend duurzamer te opereren. Deze filosofie is in alle geldingen van de Kooijman Autogroep zichtbaar. Dat wil zeggen zowel in de showroom waar schone en zuinige modellen van zowel Toyota als Kia staan. Schone mobiliteit, lage CO2-uitstoot en een laag brandstofverbruik komen in ieder verkoopgesprek aan de orde. Hetzelfde geldt voor de werkplaatsen waar op een duurzame manier wordt gewerkt met duurzame materialen.

Afval- en Energiestromen

In Erkend Duurzaam Plus zitten alle elementen van Erkend Duurzaam Basis, met daarnaast de aandacht voor het terugdringen van afval- en energiestromen. Zo kan de milieubelasting van Kooijman teruggedrongen worden met tegelijkertijd een beheersing én besparing op de kosten van afvalbeheer en energie. Zo heeft Kooijman bijvoorbeeld in de afgelopen maanden de vestigingen Vianen, Tiel en Utrecht voorzien van LED verlichting met als doel besparen in de afname van energie. De vestiging Naarden zal  in het eerste half jaar van 2018 eveneens worden omgezet naar LED verlichting.

Nu en in de toekomst

Alle bedrijven van de Kooijman Autogroep hebben het certificaat. De scan van Erkend Duurzaam Plus leverde verrassende uitkomsten op waar mogelijkheden uit zijn gekomen op het gebied van nieuwe innovaties en kansen in het kader van energiebesparing. Zo blijven wij u zowel nu, als in de toekomst, voorzien van duurzame bedrijfsvoering!

Terug naar overzicht
Kooijman Autogroep