Nieuws Blogs
Blijf altijd op de hoogte


Documentaire Garage 2.0

Maandenlang werd Gert Kooijman van Kooijman Autogroep op de voet gevolgd door documentairemaakster Catherine van Campen. Het resultaat, de documentaire ‘Garage 2.0.

”De documentaire wordt omschreven als een grappig, schurend en ontroerend portret van familiebedrijf Kooijman Autogroep”.

Gert Kooijman heeft Van Campen echt toegelaten achter de schermen van het autobedrijf. Als kijker mag je al snel aanschuiven bij een beoordelingsgesprek tussen baas Gert en een werknemer. ‘Qua expressie zit er weinig gezelligheid in je gezicht, totdat je een bar tegenkomt,’ krijgt de automonteur te horen. En ‘weinig gezelligheid’ is niet de bedoeling; ‘beleving’ blijkt het toverwoord.”

1

Garage 2.0 toont de harde, ontroerende, sympathieke en soms bittere werkelijkheid

Garage 2.0 toont de harde, ontroerende, sympathieke en soms bittere werkelijkheid achter de glanzende gevels, waar de frontsoldaten van de industrie hun klanten binnenslepen.  Geweldig hoe van Campen de crew van Kooijman zover kreeg, dapper van Kooijman om zich zo bloot te geven.
Je krijgt de glamour en de treurnis mee. De mooie verkoopgesprekken met de grappen de charmeoffensief. Maar dat niet alleen, je krijgt ook het drama mee van de spelers die het spel niet goed mee kunnen spelen. Kooijman gaat ver om zijn spelers scherp te houden. ‘De klanttevredenheid is super hoog, daar ben ik heel erg trots, op en dat moeten we nog beter maken.’

2

Autobranche scherp in beeld gebracht

Wat deze documentaire zo goed maakt is dat de documentairemaakster niemand te kijk zet. Zowel de klanten als de mensen op de werkvloer niet. Dit gaat over de struggle for life aan beiden kanten van de onderhandelingstafel, het gevecht met de koper en de strijd voor het behouden van je baan.

‘’ Wat was hij goed de documentaire over Toyota- en Kia dealer Kooijman, een veelvoudig bekroond bedrijf met drie vestigingen dat qua klanttevredenheid en rendement voorop wil blijven lopen. Nooit werd het wezen van de autobranche zo scherp in beeld gebracht’’Autoweek

Nominatie Gouden kalveren 2016

In 2016 werd documentaire Garage 2.0 zelfs genomineerd voor de Gouden Kalveren, in de categorie ‘beste lange documentaire’.  De nominaties werden bepaald door een Academy systeem. Diegene die mochten stemmen bestonden uit de leden van Dutch Academy For Film, Gouden kalf winnaars en Nederlandse hoofdprijzen van A-filmfestivals.

20151002 – Utrecht – Foto: Ramon Mangold – NFF 2015/ Nederlands Film festival. Gala van de Nederlandse Film. Gouden Kalf.

 

 

De première van de documentaire was tijdens IDFA 2015 in Amsterdam en werd 25 januari 2016 uitgezonden op NPO 2.

Bekijk hier de Trailer van Garage 2.0:

Wilt u de uitzending terug kijken? Kijk hem dan hier terug!

 

 

 

 

 

Terug naar overzicht
Kooijman Autogroep