Nieuws Blogs
Blijf altijd op de hoogte


Op vakantie met de auto? Milieuvignet Frankrijk verplicht!

Vanaf 1 juli wordt het Franse milieuvignet verplicht in Frankrijk. Voor wie in de milieuzones in het land wil rondrijden kan er snel eentje aanvragen. De aanvraag kan namelijk soms wel tien dagen duren!

Milieuvignet
Met het milieuvignet wil Frankrijk vervuilende auto’s zo veel mogelijk uit de steden weren. Het vignet Crit’ Air bestaat uit zes verschillende kleuren: Groen, voor de elektrische auto’s, tot grijs voor auto’s van voor 2000. De kleur die je krijgt is geheel afhankelijk van het jaar van inschrijving, de energie efficiëntie en de uitstoot van de auto.

Deze Franse wetgeving bestaat sinds 1 juli 2016. Met deze wetgeving wil het land de uitstoot van stikstofoxiden en fijnstof verlagen. Steeds meer Franse steden, zoals Parijs en Lyon, hebben al zones ingevoerd. In september zullen nog meer steden volgen, waaronder ook Montpellier, Bordeaux en Rijsel.

Milieuvignet aanvragen

Automobilisten die zonder vignet rondrijden, kunnen rekenen op een boete van 68 euro! Het vignet kost slechts 4,80 euro. Op tijd aanvragen is dus geen overbodige luxe, het vignet is alleen online te verkrijgen.

vraag milieuvignet aan

 

Terug naar overzicht