Nieuws Blogs
Blijf altijd op de hoogte


Met de auto op vakantie geeft het ultieme gevoel van vrijheid

Inpakken, instappen en gaan. Met deze tips laat je onderweg niets aan het toeval over. Dat is écht zorgeloos vakantie vieren.

Tip 1: ieder land zijn eigen (veiligheids)regels

Er zijn veel zaken centraal geregeld in Europa maar veiligheidsregels in het verkeer helaas nog niet. Dat betekent dat er bijvoorbeeld in Frankrijk andere items – zoals een veiligheidsvest – verplicht zijn dan in Nederland. Controleer van te voren welke regels er gelden op je vakantiebestemming en in de landen op de route. Een veiligheidstas inclusief gevarendriehoek, veiligheidsvest en EHBO-set is bij ons verkrijgbaar.

Afbeeldingsresultaat voor gevarendriehoek

Tip 2: stickers, badges en vignetten

In Oostenrijk en Zwitserland is een autobahnvignet verplicht. Die zijn in Nederland verkrijgbaar bij de ANWB. In Frankrijk kennen ze een tolbadge, die is weliswaar niet verplicht maar wel zo makkelijk. Je rijdt er zonder te wachten mee door de tolpoortjes op het gehele Franse snelwegennetwerk. De tol wordt elektronisch afgerekend. Gevolg: niet meer wachten in de rij en geen gedoe met wisselgeld meer. In steeds meer grote Duitse steden is een speciaal milieusticker verplicht. Ook deze kun je bestellen bij de ANWB.

Toyota Mirai
Tip 3: brandstof in het buitenland

Hoe noemen ze Euro 95 in Ierland? Of aardgas in Italië? Wil je niet voor verrassingen staan bij de pomp, check dan hoe je brandstof in het buitenland wordt genoemd. Op de gok tanken, is in elk geval niet aan te raden.

Toyota Mirai
Tip 4: geen kind aan je kinderen

Met een dvd-scherm op de achterkant van je voorstoelen, heb je geen kind aan je kinderen tijdens de lange autorit naar de vakantiebestemming. Kinderen kunnen urenlang video’s kijken of muziek luisteren. Vraag naar de mogelijkheden.

Toyota Mirai
Tip 5: denk praktisch

Zeker als je met kinderen op reis gaat is extra bagageruimte erg handig. Met een stevige bagagebox kun je je vertrouwde spullen meenemen op reis. Vergeet ook de dakdragers niet. Wij  kunnen je adviseren over welk systeem het beste bij je Auto en je situatie past. Heb je vragen? Neem dan contact met ons op.

Toyota Mirai
Tip 6: voordelig internet op reis

Wil je online zijn op reis, dan zijn gratis wifi-verbindingen in hotels of cafés de eerste keus. Maar wat kun je doen als dat er niet is? Dan hangt van je verbruik af. Alleen dagelijks even een nieuws-app checken? Dan kan dat in EU-landen prima op je standaard internetabonnement. Als je daarna je roaminggegevens uitzet, lopen de kosten niet op. Moet je een dag mailen of navigeren door een stad? Kies dan een dagbundel. Doe je dit elke dag, neem dan een grotere bundel.

Check voor je op reis gaat de tarieven van je provider in het buitenland.

Toyota Mirai
Tip 7: vermijd zwarte zaterdag

Files wil je zoveel mogelijk vermijden of er in ieder geval rekening mee houden. Dé ‘zwarte zaterdagen’ van 2016 worden verwacht op 30 juli en 6 augustus. Dan is het in heel Europa extra druk en specifiek in Frankrijk en Italië is het extreem druk.

Toyota Mirai
Tip 8: zorg voor actuele navigatie

Ook in Europa veranderen de wegen continu en zeker in een gebied waar je de weg niet goed kent is het belangrijk dat je navigatie actueel is. Voor een navigatie update of vraag advies.

Toyota Mirai
Tip 9: pechhulp voor onderweg

Check de geldigheidsdatum van je pechhulp pas en voorkom teleurstelling door tijdig een afspraak te maken voor onderhoud.

Toyota Mirai
Tip 10: houd het hoofd koel

De zon moet schijnen, maar in de auto houden we hem liever nog even buiten. Deze zonneschermen bieden de beste bescherming en de airco hoeft minder hard aan. Neem voor meer informatie contact met ons op.

Toyota Mirai
Tip 11: altijd wat te snacken

Ideaal voor onderweg. Alle verse drankjes en hapjes houd je cool in deze mooie koelbox. De koelbox kan worden aangesloten op een 12V-aansluiting. Vraag naar de mogelijkheden.

Toyota Mirai
Terug naar overzicht