Toyota Nieuws Blogs
Blijf altijd op de hoogte


De legende de Toyota Supra is terug

De Toyota Supra is terug. Deze allernieuwste supersnelle sportauto werd onthuld tijdens het Goodwood Festival of Speed en sluit met zijn nu al legendarische ‘A90’ badge aan bij de traditie van voorgaande generaties, die bekend stonden als A40, A60, A70 en A80. Deze legende is binnenkort leverbaar: medio 2019 

Voel de kracht

De nieuwe Toyota Supra sluit aan bij de traditie van voorgaande generaties en heeft met zijn voorin geplaatste zescilinder lijnmotor alle ingrediënten om uw zintuigen te stimuleren. Van uitbundige prestaties tot een sensationeel motorgeluid. Deze krachtbron van wereldklasse is ontwikkeld met slechts één doel voor ogen: ultiem rijplezier.

Onze high-performance sportauto levert met zijn 3,0 liter motor een vermogen van meer dan 300 pk en voelt daarmee zowel thuis op het circuit als op de openbare weg. Door toepassing van een twin-scroll turbolader, directe brandstofinjectie en variabele kleptiming blinkt de aandrijflijn uit in souplesse en een directe respons. Het resultaat is een acceleratie van 0 tot 100 km/u in minder dan 5,0 seconden en een zeer nauwkeurig weggedrag in bochten.

Voel de balans

De  optimale gewichtsverdeling, lichtgewicht materialen en een laag zwaartepunt: drie elementen die bepalend zijn voor een pure sportauto. Mede daarom hebben onze technici zich op deze gebieden geconcentreerd om van de nieuwe Toyota Supra een opwindende sportauto te maken.

Door de compromisloze benadering van het concept met achterwielaandrijving en een voorin geplaatste motor heeft onze tweezits coupé een perfecte 50:50 gewichtsverdeling. Het chassis is vervaardigd uit een combinatie van aluminium en staal, met als resultaat maximale torsiestijfheid en een laag gewicht. De combinatie van een laag zwaartepunt en een korte wielbasis geeft bestuurders vertrouwen en een gevoel van stabiliteit, bijna eindeloos veel grip en een neutrale wegligging.

Je voelt de controle

Met zijn opwindende rijeigenschappen en pure rijplezier is de Toyota Supra ontworpen om bestuurders van elk niveau uit te dagen. Onderhuids zorgen hulpsystemen als een elektronisch gestuurd, actief differentieel en AVS (Adaptive Variable Suspension) voor sublieme controle en wendbaarheid, belangrijke eigenschappen voor een speels weggedrag.

Het elektronisch gestuurde differentieel bepaalt hoeveel koppel er op elk achterwiel wordt overgebracht. De aandrijfkracht wordt flexibel verdeeld, zodat de wegligging in elke fase van een bocht neutraal blijft. Tegelijkertijd blijft de auto tijdens krachtig remmen en accelereren stabiel en nauwkeurig. Het geavanceerde AVS draagt bij aan een indrukwekkend niveau van comfort en controle, zodat de Toyota Supra op het circuit én op de openbare weg altijd een glimlach op uw gezicht brengt.

De ‘soul’ van de Supra

Door elke generatie van de Supra loopt een duidelijke rode draad: twee ingrediënten die bepalend zijn voor onze iconische sportauto en die zelfs teruggaan tot de 2000GT. Een soepele, levendige zescilinder lijnmotor voorin, gecombineerd met achterwielaandrijving voor de meest pure rijbeleving.

Race DNA

De GR Supra Racing Concept werd ontwikkeld door TOYOTA GAZOO Racing en is met zijn configuratie van een voorin geplaatste motor en achterwielaandrijving een perfect voorbeeld van onze filosofie ten aanzien van rijplezier.

Wil je op de hoogte gehouden worden over de Toyota Supra? Schrijf je dan in voor de Kooijman nieuwsbrief.

Inschrijven nieuwsbrief
Terug naar overzicht