Toyota Nieuws Blogs
Blijf altijd op de hoogte


Toyota prius plug in hybrid winnaar onder de groenen

Imponerende koploper

Met een overweldigend verbruik van 1,0 l/100 km en een CO2-emissie van slechts 22 gr/km gemiddeld. Wint de De Toyota Prius Plug-in Hybrid   de ADAC EcoTest. Dat niet alleen hij is ook een imponerende koploper  met een ongekende voorsprong op de nummer 2 die slechts 2 sterren wist te behalen.

Dat is nog niet alles de Prius Plug in Hybrid  sleept maar liefst 47 van de maximaal te behalen 50 punten naar binnen.  Deze punten worden door de  ADAC uitgereikt voor de prestaties op het vlak van CO2 en verontreinigde stoffen. De runner-up behaalt met 30 punten een beduidend minder goede score.

Zoveel mogelijk elektrisch

De Toyota Prius Plug-in Hybrid is uitgerust met een efficiënte 1,8-liter VVT-i Atkinson-benzinemotor en een elektromotor. Het systeemvermogen bedraagt 90 kW (122 pk). Waar het druk is en in de stad  past de Prius zich aan door zoveel mogelijk  elektrisch te rijden. Ongeveer  50 kilometer kan de Prius volledig elektrisch rijden; supergeschikt voor het meeste woon-werkverkeer. Als kers op de taart is de Prius Plug-in Hybrid leverbaar met een Solar roof – een zonnepaneel op het dak – en kan hij dus zelfs op zonne-energie rijden.

Toyota Prius, Altijd Ambitieus

De Prius Plug-in Hybrid levert een belangrijke bijdrage aan Toyota’s ambitieuze milieudoelstelling ‘Environmental Challenge 2050’. Een van de onderdelen van deze Challenge is om de CO2-emissies van Toyota modellen met 90 procent ter verlagen ten opzichte van het jaar 2010. Het hybride aanbod van Toyota in ons land bestaat ondertussen uit 8 modellen waaronder de populaire crossover Toyota C-HR en nieuwste generatie Yaris. Ook is Toyota de enige fabrikant die een waterstofauto (de Mirai) aanbiedt!  Deze brandstofcelauto kent geen schadelijke emissies en stoot alleen waterdamp uit. Hoe bijzonder!

 

Terug naar overzicht