Toyota Nieuws Blogs
Blijf altijd op de hoogte


Succesvolle AYGO krijgt een nieuw design

Toyota introduceert  een nieuw model AYGO  tijdens de Autosolon in Genève (8-18 maart 2018), daar zal hij tevens zijn werelddebuut maken. De AYGO is versterkt met een nog karakteristieker design. Hij straalt plezier uit en heeft verbeterde rijeigenschappen. De nieuwe AYGO behoudt zijn uitgesproken, opvallende X-Design aan de voorkant dat nu niet langer twee- maar driedimensionaal zal zijn. Het karakteristieke frontdesign is krachtiger en oogt nog herkenbaarder. Met zijn gewijzigde en scherp gelijnde ‘Keen Look’-koplampen – inclusief geïntegreerde LED-dagrijverlichting – weet de AYGO de aandacht te trekken.

Ongekend stoere look

De grille benadrukt de breedte aan de voorkant en geeft dit nieuwe model AYGO een voor het A-segment ongekend stoere look. Elke modeluitvoering van de AYGO heeft een eigen design met een uniek frontdesign, exclusieve lichtmetalen wielen en een speciale interieurafwerking. Aan de achterkant valt de nieuw vormgegeven LED-verlichting op waarmee de nieuwe AYGO uniek en daardoor herkenbaar is. Door de meer premium look spreekt de AYGO naar verwachting een bredere groep mensen aan.

nieuw model aygo

Een verbeterde 1.0 benzinemotor

Toyota’s 1,0-liter VVT-i benzinemotor voldoet aan de emissienorm Euro 6.2. De driecilinder motor biedt een optimale balans tussen kracht en efficiency en meer koppel bij lagere toerentallen, ideaal in stadsverkeer. De 1.0 benzinemotor is voorzien van een nieuw ‘dual fuel’-injectiesysteem en profiteert van een hogere compressieverhouding, nieuwe onderdelen met lagere frictie, een gekoeld ‘Exhaust Gas Recirculation’-systeem (EGR) en een verbeterde balans-as om het stationair lopen te verfijnen. De motor levert nu 53 kW/72 pk bij 6.000 toeren per minuut en het maximumkoppel bedraagt 93 Nm bij 4.400 toeren per minuut. De nieuwe AYGO accelereert vanuit stilstand in 13,8 seconden naar 100 km/uur en heeft een topsnelheid van 160 km/uur.

Een plezier om in te rijden

Nieuw model AYGO biedt verbeterde rijeigenschappen. De wielophanging is aangepast en de software van de stuurinrichting geüpdatet. Dit resulteert in een snellere reactietijd en een preciezere besturing. Al met al levert de AYGO meer prestaties en rijplezier, terwijl het brandstofverbruik nog altijd tot het laagste in zijn klasse behoort. Dit nieuwe model AYGO is zelfs nog zuiniger dan zijn voorganger. Verder profiteren inzittenden van meer comfort doordat de AYGO stiller is dan voorheen.

Twee nieuwe, frisse kleuren voor nieuw model Aygo

De nieuwe AYGO is leverbaar met twee nieuwe carrosseriekleuren, namelijk ‘Magenta’ en ‘New Blue’. Ook nieuw zijn de tech-look wielcovers 15-inch lichtmetalen velgen die al naar gelang de uitvoering een eigen design hebben.

AYGO x-cite met opvallende bi-tone

De AYGO x-cite is de meest eigenzinnige versie. Met opvallende bi-tone ‘Magenta’-lak, zwarte 15-inch lichtmetalen velgen, speciale ‘Manhattan’-stoelbekleding, interieuraccenten in carrosseriekleur en een instrumentenpaneel en middenconsole in ‘Piano Black’. De volledige line-up en bijbehorende prijzen van de AYGO worden in een later stadium bekendgemaakt.

Toyota Safety Sense

Het actieve veiligheidssysteem Toyota Safety Sense is standaard op de meest luxe  uitvoering en optioneel op alle overige uitvoeringen. Dit systeem omvat het Pre-Collision System en Lane Departure Alert.

Nog zuiniger dan zijn voorganger

Standaard levert Toyota de AYGO als Eco-versie met aerodynamische aanpassingen. Deze versie staat op speciale banden met een lage rolweerstand, is uitgerust met een stop/startsysteem en heeft een vierde en vijfde versnelling met een langere overbrengingsverhouding. De nieuwe AYGO kent een gecombineerd brandstofverbruik van 3,6 l/100 km* en een gecombineerde CO2-uitstoot van 83 gr/km* (5 gr/km CO2 minder) en is dus nog zuiniger dan zijn voorganger.

*Gebaseerd op NEDC in afwachting van definitieve homologatie

Meer premium uitstraling voor nieuw model Aygo

In het interieur hebben de meters een driedimensionaal design en een nieuwe verlichtingskleur gekregen. De meer premium uitstraling wordt versterkt door nieuwe kleurthema’s als ‘Quartz Grey’ en ‘Piano Black’. Voor de meeste uitvoeringen geldt dat de stoelbekleding eveneens nieuw is.

Toyota Aygo is een succesverhaal

Sinds zijn debuut is de AYGO voor Toyota een succes in het drukke Europese A-segment. Zijn populariteit is mede te danken aan het eigentijdse X-design en de vele personalisatiemogelijkheden. In 2017 was de AYGO in Europa een van de succesvolste auto’s in zijn segment, met een segmentaandeel van 6,6 procent en meer dan 85.000 verkochte exemplaren. In Nederland scoorde de AYGO afgelopen jaar een zelfs nog hoger segmentaandeel van 9,9 procent met 7.457 verkochte exemplaren.

Op de hoogte gehouden worden over de nieuwe AYGO?

Meld je dan aan voor de nieuwsbrief en wordt als eerste op de hoogte gebracht over de nieuwste ontwikkelingen. 

Meld je aan voor de nieuwsbrief

Nieuwe Toyota Aygo model 2018

Terug naar overzicht