Toyota Nieuws Blogs
Blijf altijd op de hoogte


Toyota Aygo X

De Toyota Aygo X zet het compacte segment helemaal op zijn kop. De nieuwe Aygo X wordt nu al gezien als de hipste cross-over SUV in dit formaat. Met zijn verhoogde carrosserie, zijn hoge zitpositie en uitgesproken design zou dit wel eens dé auto van 2022 kunnen worden. De Aygo X staat in onze showrooms! Kom hem bekijken of maak een proefrit.

Compacte A-segment cross-over

De Aygo X (‘De X spreek je uit als Cross’) is een stuk breder en hoger, vooral als je hem vergelijkt met zijn voorganger. Ook beschikt de Aygo over wielen die groter dan gemiddeld zijn. Onder de standaard uitvoering staan al wielen van 17-inch, onder alle andere uitvoeringen zelf 18-inch! Normaal zegt men: hoe groter de wielen, hoe minder rijcomfort, maar dat is niet helemaal waar. Hierin gaat het vooral om de breedte van de banden, en deze zijn in het geval van de Aygo X niet breder gemaakt. Hierdoor dienen de banden vooral als eyecatcher van de toch al opvallende Aygo X. Naast zijn uitstraling zijn er ook andere punten waarmee de Aygo X zich weet uit te blinken. In vergelijking met concurrerende modellen beschikt de Aygo X over een volwaardige veiligheidsuitrusting. Adaptieve cruise control, actieve rijstrookassistentie, een noodstopsysteem dat zelfs in het donker voetgangers herkent; zulke rijhulpsystemen zijn allemaal standaard aan boord. De concurrerende modellen hebben dit niet en vragen meester bedragen voor het toevoegen van deze extra’s, indien dat überhaupt mogelijk is.

Verleidelijke prijs en 10 jaar garantie

De Aygo X is altijd een cross-over en kent vier verschillende uitvoeringen, te beginnen met de standaard Aygo X, die al te rijden is vanaf €15.995 of te leasen is vanaf €249 per maand. Naast de standaard Aygo X is er de X Play, X First en de X Envy. De introductie van de nieuwe Aygo X gaat gepaard met een primeur in autoland: De Toyota Relax 10 jaar garantie. Hiermee zal je jarenlang zorgeloos rijden zoals je gewend bent van het betrouwbare Toyota! Een hoge betrouwbaarheid en een uitgebreide garantie zijn de krachtpunten waarmee Toyota zich als automerk echt weer onderscheid. Kortom, de Toyota Aygo X is de nieuwe en hipste stad-cross-over van 2022 met een bijzonder interessante prijs. De Aygo X is al te bewonderen in onze showrooms!

Nog even de Highlights op een rij:

• Ontwikkeld op TNGA-B platform
• Draaicirkel van 4,7 meter
• 60 liter meer bagageruimte in vergelijking met uitgaande Aygo
• 50 mm hoger in vergelijking met uitgaande Aygo
• 18-inch wielen
• Tot 9-inch infotainmentscherm met smartphone ondersteuning en draadloos opladen
• JBL Premium Sound System: 4 speakers en subwoofer

 

 

Terug naar overzicht
Kooijman Autogroep