Toyota Nieuws Blogs
Blijf altijd op de hoogte


Advanced Drive technologie in de Mirai

De nieuwe Mirai van Toyota heeft een upgrade gekregen. Hij beschikt nu over Advanced Drive, een nieuwe technologie voor bestuurdersassistentie. Deze technologie neemt de controle over het gaspedaal, de remmen en zelfs het stuur. Het is alleen ontworpen voor het rijden op de snelweg en beschikt nog niet over volledig zelfrijdende mogelijkheden. Overigens is het alleen mogelijk onder toezicht van de bestuurder en tijdens bepaalde verkeersomstandigheden.

Wanneer de bestuurder in het navigatiesysteem een bestemming instelt, kan de technologie situaties beoordelen en beslissingen nemen. Hier gaat het onder andere om het bewaren van afstand tot andere voertuigen, het wisselen van rijstrook, het inhalen van andere voertuigen en het navigeren van rijstrooksplitsingen. Het zorgt er ook voor dat er vroegtijdig wordt afgeremd bij het samenvoegen van rijstroken en dat er meer afstand wordt gehouden van vrachtwagens en andere grote voertuigen.

Hiernaast wordt ook de bestuurder gecontroleerd met een camera. Bij een teken van slaperigheid of onoplettendheid kan een zoemer een waarschuwing geven, het heads-up display kan gaan knipperen en de gordel kan zelfs gaan trillen. Als de bestuurder hier niet op reageert, kan de auto geleidelijk afremmen, de deuren openen en hulp inschakelen. Als er een kans op een botsing is, geeft het systeem soortgelijke waarschuwingen. De auto kan remmen en helpen bij het ontwijken als de kans op een aanrijding groot is.

Terug naar overzicht
Kooijman Autogroep