Toyota Nieuws Blogs
Blijf altijd op de hoogte


De nieuwe Toyota bZ4X

Tijdens de Shanghai Motor Show heeft Toyota een conceptversie van de Toyota bZ4X onthuld. BZ staat voor Beyond Zero, het 0-emissie project van Toyota, waarbij het niet alleen gaat om het bereiken van CO2-neutraliteit, maar ook om nieuwe voordelen voor het milieu, voor individuen en voor de samenleving als geheel. Het concept is ontwikkeld tijdens een samenwerking van Toyota en Subaru.

Deze elektrische SUV is gebaseerd op het nieuwe e-TNGA-platform. Hij heeft een hoge instap en staat stevig op de weg, daarnaast biedt hij ook vierwielaandrijving. Het design straalt dynamiek en doelmatigheid uit. Het lage dashboard zorgt voor een panoramisch zicht en benadrukt het ruimtelijke gevoel van het interieur. De bestuurder leest met minimale oogbewegingen informatie van het digitale instrumentenpaneel omdat deze boven het stuurwiel is geplaatst.

Steer-by-wire-systeem

Het bZ4X Concept wordt leverbaar met de allereerste combinatie van een nieuw stuurelement en een steer-by-wire-systeem. De technologie zorgt voor een nog nauwkeuriger stuurrespons op basis van de gereden snelheid en de stuurhoek. Het uniek vormgegeven stuurwiel zorgt er ook voor dat de bestuurder zijn/haar handen niet hoeft te verplaatsen in een bocht, wat het rijplezier vergroot.

Terug naar overzicht
Kooijman Autogroep