Toyota Nieuws Blogs
Blijf altijd op de hoogte


De Toyota Century (Japans: ー ヨ タ ・ セ ン チ ュ ー Sen Toyota Senchurī) is een grote limousine met vier deuren die voornamelijk wordt geproduceerd voor de Japanse markt en die dienst doet als de Keizer auto van Toyota in Japan.

De productie van de Century begon in 1967 en het model kreeg slechts kleine wijzigingen tot een herontwerp in 1997. De Century ontleende zijn naam aan de 100e verjaardag van Sakichi Toyoda (geboren op 14 februari 1867), de oprichter van Toyota Industries.

De Toyota Century wordt vaak gebruikt door het keizerlijke huis van Japan, de premier van Japan, senior Japanse regeringsleiders en uitvoerende zakenmensen op hoog niveau.

In perfecte staat Toyota Century

  • ZP-585-H
  • 124.078 km.
  • Benzine
  • Automaat
  • Kooijman Vianen
  •  0347 – 373245

Nu voor € 12.000,-

Nu in de verkoop bij Kooijman Vianen, bekijk de Toyota Century 4.0 V8

Helemaal met de hand gebouwd

De indrukwekkende Century wordt volledig met de hand gebouwd en barst van de unieke details. Zo vind je op de gehele auto geen enkel Toyota logo, maar alleen het bijzondere Fushichō logo. Dat representeert in de Japanse methodologie het Japanse keizerrijk. Bij het produceren van de Century is een vakman zes weken lang met de hand bezig om het logo te maken!

Volledig met wol bekleed

Binnenin de auto wordt je overdonderd door een oase van luxe, wat al begint bij de bekleding van het interieur. Voor de Century was lederen bekleding niet luxe genoeg en daarom werd er voor een volledig met wol bekleed interieur gekozen.

Nu in de verkoop bij Kooijman Vianen, bekijk de Toyota Century 4.0 V8

 

Terug naar overzicht
Kooijman Autogroep