Werkplaats Acties
Blijf altijd op de hoogte


Vervang je ruitenwissers op tijd!

Een schone voorruit zorgt voor goed zicht, een voorwaarde voor veilig autorijden. Goede ruitenwissers zijn hierbij essentieel. Zorg er daarom voor dat uw Toyota voorzien is van ruitenwissers die goed passen en niet versleten zijn. Originele Toyota ruitenwissers zijn afgestemd op de bolling van uw voorruit. Ze zorgen voor de juiste druk over de volledige breedte van het rubber. Zo heeft u altijd het best mogelijke zicht.

Flat Wiper Blades

Slechts 4% van de automobilisten vervangt de ruitenwissers op tijd. Met het wisselvallige weer en de laaghangende zon in deze tijd van het jaar kunnen goede ruitenwissers het verschil maken tussen goed of slecht zicht. Nu zijn er ook de nieuwe Flat Wiper Blades voor de C-HR en Prius.

Voordelen Toyota ruitenwissers:

  • Vanaf € 29,50
  • Optimale pasvorm
  • 12 maanden garantie

Originele Toyota ruitenwissers

Ruitenwissers bestaan uit twee delen. De arm die ervoor zorgt dat de druk op het rubber gelijkmatig verdeeld wordt en het rubber dat regenwater wist. Originele Toyota ruitenwissers zijn afgestemd op de bolling van uw voor- en achterruit. Ze zorgen voor de juiste druk over de volledige breedte van het rubber. U heeft al een set Toyota wisserbladen met rubbers voor de voorruit vanaf € 29,50.

Verwissel versleten ruitenwissers

Door de beweging over de ruit slijt op den duur het rubber van uw ruitenwissers. Maar ook als u de ruitenwissers niet gebruikt droogt het rubber uit door uv-straling van de zon. Het is daarom belangrijk uw wisserbladen tijdig te vervangen ook als u deze weinig gebruikt. Ook de arm slijt waardoor de druk op het rubber niet langer gelijkmatig verdeeld wordt.

Controleren van de ruitenwissers

Tijdens een onderhoudsbeurt controleert uw Toyota dealer of de wisserbladen vervangen moeten worden. Op de meeste Toyota ruitenwissers is een slijtage indicator aanwezig. Deze kleurt wit als de wisser vervangen dient te worden. Zo kunt u ook zelf zien of vervanging nodig is. Als u strepen krijgt op de voorruit, de wisserbladen gaan stuiteren of herrie maken dan is het tijd voor een nieuwe set wisserbladen.

Wilt u, uw ruitenwissers laten controleren en/of vervangen? Maak dan een werkplaatsafspraak.

Maak een werkplaatsafspraak
Terug naar overzicht
Kooijman Autogroep