Winterbanden voor uw Toyota


Winterbanden en zomerbanden voor uw Toyota

Om optimaal en zorgeloos te kunnen genieten van de zomer- en/of  wintermaanden vragen ook de autobanden aandacht. Door de banden aan te passen op het seizoen zorgt u voor een uitstekende wegligging én de veiligheid die u verdiend! Maak daarom gebruik van  aparte winterbanden  voor uw Toyota en aparte zomerbanden.

Winterbanden voor uw Toyota

Rubber wordt harder bij lagere temperaturen waardoor een normale band grip verliest en de remweg langer wordt. Winterbanden hebben een speciale rubbersamenstelling waardoor zij onder de + 7º Celsius meer grip en een kortere remweg hebben dan zomerbanden. Daarnaast zorgen winterbanden voor een betere wegligging in de bochten.

In tegenstelling tot zomerbanden kunt u met winterbanden voor uw Toyota, meer water en natte sneeuw afvoeren, waardoor minder snel aquaplaning optreedt. Ook bij nat weer merkt u de prestaties van winterbanden! In steeds meer landen zijn winterbanden verplicht bij winterse omstandigheden. Automobilisten die in deze situaties op normale banden rijden en bij een ongeluk betrokken raken, lopen grote kans medeaansprakelijk te worden gesteld voor de schade.

Er is een ruim assortiment Toyota winterbanden en velgen waarmee u veilig de weg op kunt. Wij adviseren uw graag, zodat u een goede keuze kunt maken. Wij hebben altijd een groot assortiment  winterbanden voor uw Toyota op voorraad.

Neem hier contact op met onze werkplaatsreceptie of magazijn.

Zomerbanden voor uw Toyota

Zomerbanden zijn goed wanneer er een tussenweg gevonden kan worden tussen alle belangrijke eigenschappen. Soms staan belangrijke eigenschappen elkaar in de weg. Zo is het verbeteren van grip van de autoband weer negatiever voor de slijtvastheid van de band.

Een mooi voorbeeld is de Formule I. Hier hebben de autobanden een supergrip op het asfalt, maar de banden moeten na een aantal ronden vervangen worden dus de slijtage is ondergeschikt! Een autoband is dus geslaagd als er een juiste balans tussen veiligheid en duurzaamheid is.

Voor een goede zomerband geldt: een compromis tussen resultaten van de eigenschappen op droog -en nat wegdek, – het geluidsniveau, – het verbruik, -de slijtage en duurzaamheid bij hard rijden.

Waarom doorrijden op winterbanden een slecht idee is!

Zomerbanden zijn speciaal bedoeld voor weersomstandigheden die tussen de lente en de herfst voorkomen. Dus de beste banden in voorjaar en zomer! U heeft zo de maximale veiligheid in de zomermaanden. Bovendien rijdt u ook nog eens comfortabel, heeft u minimaal last van bandengeluid en echt een lager brandstofverbruik!

Voordelen van zomerbanden bij temperaturen boven de 7°C :

  • Met zomerbanden heeft u betere grip en een kortere remweg
  • Het is geld besparend, door 5% minder brandstofverbruik.
  • De rolweerstand is minder, waardoor u brandstof bespaart
  • Minder geluidsproductie tijdens het rijden
  • Een zomerband slijt aanzienlijk minder snel

Vier seizoenen banden, ofwel ALL-SEASON BANDEN

Een all-season band is een kruising tussen een zomerband- en een winterband. Deze banden worden in principe vergeleken met winterbanden en niet zo zeer met zomerbanden. Bij winterse omstandigheden hebben ze dus voordelen ten opzichte van een zomerband. De vierseizoenen band haalt het niet bij de echte daarvoor bestemde winterbanden. De all-seasonbanden zijn in de winter wel veiliger dan doorrijden op zomerbanden.

de winterbanden voor uw Toyota

Autobildt en ADAC testen 
Volgens de regel presteren vierseizoenen banden minder goed dan de specifieke zomerbanden of winterband. De resultaten laten dit dan ook goed zien, zeker bij het remmen. Door de rubbersamenstelling en het specifieke daarvoor bestemde profiel presteren zomerbanden gewoon beter in de droge weersomstandigheden. De testen uitgevoerd door Autobild of ADAC laten zien dat vierseizoenen banden vaak minder goed/matig presteren dan de goede specifieke daarvoor bestemde zomer- of winterbanden.

Het winterbandenseizoen loopt van medio oktober tot en met medio maart. Het zomerbandenseizoen loopt van medio april tot en met medio september.

Plan hier uw bandenwissel

ALTIJD DE BESTE PRIJS VOOR NIEUWE BANDEN

Een goede band met voldoende profiel is onmisbaar. Heeft u nieuwe banden nodig? Profiteer dan van onze aantrekkelijke prijzen op nieuwe zomerbanden.

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Kooijman Autogroep