Winterbanden


Winterbanden

Waarom winterbanden, welke winterbanden, winterbanden in Nederland

Allereerst winterbanden zijn altijd veiliger in de winter, ja ook in Nederland met de vlakke wegen zonder bergen en de relatief zachte winters. Desalnietemin blijft de keuze voor winterbanden altijd het veiligst! dus eigenlijk een must!

Winter in Nederland

Niets is zo veranderlijk als het weer in Nederland, maar wat voor weer het ook is de banden van de auto bepalen voor een groot gedeelte de prestaties van de auto. Als het kouder wordt staat men voor een keuze: winterbanden  of niet! Als het kouder wordt dan 7 graden dan zijn winterse banden altijd veiliger dan zomerbanden. Rubber wordt harder bij lagere temperaturen hierdoor verliest de zomerband het gript op het wegdek

Bij de banden speciaal voor de winter, zijn gemaakt van zachter rubber en ook voorzien van extra groeven die zorgen voor meer grip en voeren het water veel beter af.

Nat wegdek en verschil zomer en winterbanden

Bij een snelheid van 100 km/u sta je met winterbanden maar liefst 4 meter eerder stil dan zomerbanden. Dat maakt echt wel een verschil bij wel of geen botsing!

Verschil zomer en winterbanden op sneeuwwegdek

Bij sneeuw is het verschil nog groter.
Bij 50 km/u sta je met winterbanden maar liefst 28 meter eerder stil dan op zomerbanden, dat is een serieus verschil!

Advies banden tijdens de winter

Laat bij sneeuw je auto met zomerbanden staan! Is dit geen optie kies voor winterbanden zeker als je ook besluit op wintersport te gaan. Want in veel landen zijn winterbanden verplicht of worden deze aangeraden.
Speciale banden voor de winter zijn veiliger, zuiniger en stiller

 

 

Kooijman Autogroep