Kia Kooijman Autogroep: Kia Transformeert naar Leidende Aanbieder van Elektrische Mobiliteitsoplossingen

Body

Kia heeft met haar 'Plan S' strategie de ambitie om uit te groeien tot de nummer één aanbieder van elektrische mobiliteitsoplossingen.

De Plan S strategie van Kia 

Kia heeft met haar 'Plan S' strategie de ambitie om uit te groeien tot de nummer één aanbieder van elektrische mobiliteitsoplossingen. Deze strategie is gericht op de ontwikkeling van Purpose Built Vehicles (PBV's) en de verkoop van geëlektrificeerde voertuigen. Tijdens de CEO Investor Day van 2023 kondigde Kia nog ambitieuzere doelen aan: tegen 2030 wil het merk wereldwijd 4,3 miljoen eenheden verkopen, waarvan 55% geëlektrificeerde modellen.

Wereldwijde verkoopdoelstelling van 4,3 in 2030

Kia is van plan om haar elektrificatie-inspanningen te versnellen door het uitbreiden van haar line-up van elektrische modellen, van 14 naar 15 modellen in 2027. Dit jaar verwacht het merk al 258.000 EV's te verkopen en dit aantal te verhogen tot 1,6 miljoen in 2030.

Uitbreiding line up electrische modellen

Naast het ontwikkelen van geëlektrificeerde voertuigen, zet Kia ook in op technologiegerichte productstrategieën, zoals het realiseren van een datacloud voor connected cars en het introduceren van nieuwe autonome rijfuncties. Bovendien wil Kia haar klanten betrekken bij de ontwikkeling van PBV's, om zo de beste op maat gemaakte voertuigen te ontwikkelen.

Deskundig advies en mobiliteitsoplossing op maat

Kia Kooijman Autogroep is dé dealer van Kia in de regio midden Nederland . Bij ons kunt u terecht voor de nieuwste modellen van Kia, waaronder de geëlektrificeerde modellen. Onze deskundige medewerkers helpen u graag bij het maken van de juiste keuze en het vinden van een mobiliteitsoplossing die past bij uw wensen en behoeften. Maak vandaag nog een afspraak en ontdek de voordelen van elektrisch rijden met Kia!