Kooijman Autogroep's gulle gift en unieke veiling voor Sportfonds ParaPaard"

Body

Kooijman Autogroep schenkt €5100 aan Sportfonds ParaPaarden veilt unieke Martine Pouw Statafel tijdens Bosgoed Zingt 2023: Een maatschappelijke rit met grote impact!

Kooijman Autogroep ondersteunt Sportfonds ParaPaard met royale bijdrage en veiling van unieke statafel tijdens Bosgoed Zingt 2023

November 2023 - Kooijman Autogroep,  heeft trots aangekondigd dat zij een genereuze donatie van 5100 euro hebben geschonken aan het Sportfonds ParaPaard. Deze financiële bijdrage zal worden aangewend ter bevordering van de participatie van mensen met een beperking in de paardensport en het welzijn van zowel ruiters als paarden ondersteunen.

Bovendien heeft Kooijman Autogroep tijdens het recent gehouden evenement Bosgoed Zingt 2023 een prachtige statafel geveild, ontworpen door de gerenommeerde ontwerpster Martine Pouw. De volledige opbrengst van deze veiling zal eveneens worden gedoneerd aan het Sportfonds ParaPaard.

Martine Pouw, bekend om haar vakmanschap en oog voor detail, heeft een uniek meubelstuk gecreëerd dat niet alleen functioneel is maar ook een artistiek meesterwerk. De statafel werd geveild als exclusief veilingitem tijdens Bosgoed Zingt 2023, en alle opbrengsten zullen worden gebruikt ter ondersteuning van het Sportfonds ParaPaard.

"We zijn verheugd om ons steentje bij te dragen aan het fantastische werk van het Sportfonds ParaPaard," aldus Gert Kooijman, directeur van Kooijman Autogroep. "De paardensport kan een transformerende impact hebben op het leven van mensen met een beperking, en we hopen dat deze donatie en veiling bijdragen aan het vergroten van de toegankelijkheid van deze prachtige sport."

Het evenement Bosgoed Zingt 2023 was een doorslaand succes, met een geweldige opkomst en enthousiaste deelname aan de veiling. De betrokkenheid van de gemeenschap was hartverwarmend, en de opbrengsten zullen een blijvende impact hebben op het Sportfonds ParaPaard.

Parapaard

Voorzitter Mariëlle Wiegmans – Voorzitter Stichting ParaPaard: Een verhaal van liefde, vakmanschap en solidariteit

"In het hart van het verhaal achter Sportfonds ParaPaard schitteren Kareltje en Karolientje en sinds kort een friese mascotte als levendige mascottes. Ontmoet de vrolijke trio's die niet alleen de trotse boegbeelden van ParaPaard zijn, maar ook symbool staan voor een prachtig initiatief. Deze knuffelmascottes worden met liefde vervaardigd door Kenana Knitters, een organisatie die zich inzet voor het creëren van kansen voor plattelandsvrouwen in Kenia."

"Kenana Knitters, opgericht in 1998 door Patricia Nightingale, biedt niet alleen een bron van inkomsten aan meer dan 300 Keniaanse plattelandsvrouwen, maar legt ook een bijzonder verhaal in elke knuffel. De wol wordt met de hand gesponnen door meer dan 200 spinners, gebruikmakend van gerecyclede fietswielen als spinnewielen. Dit alles resulteert niet alleen in prachtige mascottes, maar draagt ook bij aan het welzijn van de lokale gemeenschap."

"Voorzitter Mariëlle Wiegmans benadrukt het belang van deze samenwerking, waarbij ParaPaard niet alleen de paardensport bevordert, maar ook een positieve invloed uitoefent op het leven van vrouwen in Kenia. Deze symbiose van liefdadigheid en vakmanschap vertelt een verhaal van empowerment en solidariteit, waarin iedereen een rol speelt in het creëren van een betere toekomst voor elkaar."