De toekomst van autoproductie bij Toyota: De mens centraal

Body

Ontdek hoe Toyota deze benadering inzet in hun productieprocessen en innovatieve technologieën gebruikt, zoals de Gigacast-technologie en zelfrijdende productielijnen, om de auto-industrie te transformeren en accu's van de volgende generatie te ontwikkelen.

Een nieuwe benadering van autoproductie

Bij Toyota staat de mens centraal in hun benadering van autoproductie. Ze geloven dat de toekomst van auto's draait om het combineren van menselijke vaardigheden met digitale tools en innovatieve technologieën. Deze aanpak heeft als doel de productiviteit te verhogen, investeringen te verminderen en de voorbereidingstijd voor productie te verkorten.

De mensgerichte benadering

Toyota heeft zijn mensgerichte benadering geërfd van oprichter Kiichiro Toyoda, die geloofde in "dingen maken voor anderen". Dit heeft geleid tot het beroemde Toyota Production System (TPS), dat gericht is op het maximaliseren van de menselijke inbreng in het productieproces. Hierdoor worden doorlooptijden verkort en wordt continue verbetering gestimuleerd.

Mensgericht blijven verbeteren

Toyota moedigt zijn productiemedewerkers aan om kennis en ideeën te delen in een "start-up studio". Dit helpt hen zich snel aan te passen aan nieuwe productieprocessen. Daarnaast investeert Toyota in hooggeschoolde productieprofessionals, genaamd "Takumi", en gebruikt digitale technologie om hun vaardigheden door te geven aan de volgende generatie.

Variatie en Flexibiliteit

Toyota produceert vaak meerdere autotypes op één productielijn, wat vraagt om flexibele medewerkers die nieuwe verbeteringen kunnen identificeren. Dit past bij het TPS-principe van "maak het werk van collega's gemakkelijker".

Digitale tools en innovatieve technologieën

Toyota gebruikt digitale tools om de doorlooptijden te verkorten en investeert in geavanceerde technologieën om de efficiëntie te verhogen. Dit omvat het gebruik van digitale 3D-modellen voor productieapparatuur en het verbeteren van bestaande faciliteiten.

Gigacast-technologie

De nieuwe Gigacast-technologie van Toyota maakt gebruik van aluminium spuitgieten en een modulaire structuur, waardoor productieprocessen worden vereenvoudigd en diversiteit aan voertuigtypen mogelijk wordt gemaakt. Het verkorten van de tijd voor gietmalvervanging draagt bij aan een verbetering van 20% in productiviteit.

Zelfrijdende productielijn

Toyota heeft zelfrijdende productielijnen geïmplementeerd, wat de flexibiliteit en efficiëntie van de productie verbetert door het elimineren van transportbanden.

Accu's van de volgende Generatie

Toyota werkt aan geavanceerde accutechnologieën en wil in 2026-2027 een nieuwe generatie accu's op de markt brengen. Deze accu's zullen gebruikmaken van innovatieve productieprocessen om hoogwaardige kwaliteit te leveren tegen lagere kosten.

toyota en mens