Top Dealer Award 2011

Vianen, 12 januari 2011 – Kia Motors Nederland heeft de tien best presterende Kia-dealers uit 2010 benoemd tot ‘Top Dealer 2011’. Kia-dealer Kooijman behoort tot deze elitegroep en ontving tijdens de Kia Nieuwjaarsbijeenkomst op 3 januari jl. uit handen van Soo-Hang Chang,  President van Kia Motors Nederland en Cor Baltus, Managing Director van Kia Motors Nederland, de bijbehorende award.

“Het succes van Kia stoelt op drie peilers: een modern en zeer aantrekkelijk modelaanbod, de unieke 7-jaars garantie en een sterke dealerorganisatie,” zegt Cor Baltus. “Wanneer je je dan ook nog eens weet te onderscheiden in zo’n sterke groep is dat een bewijs van kwaliteit en optimale inzet. Ik feliciteer de heer Kooijman en zijn medewerkers van harte met deze welverdiende onderscheiding.”

Iedere Kia-dealer wordt in de loop van het jaar onderworpen aan een objectieve beoordeling, met name de afdelingen Verkoop en After Sales. Daarbij wordt niet alleen gekeken naar absolute verkoopaantallen, maar vooral naar de wijze waarop de service aan de klant wordt verleend. Zowel bij de aanschaf van een nieuwe auto als in het traject van de technische dienstverlening daarna. Kia-dealer Kooijman heeft zich daarbij onderscheiden als een toppresterend automobielbedrijf en schaart zich daardoor bij de tien beste Kia-dealers in Nederland.

Kia is de snelste groeier op de Nederlandse markt en de verwachting is dat deze trend zich ook in 2011 onverminderd zal voorzetten. De nieuwe Kia Sportage is een regelrecht succesnummer en er staan voor 2011 nog een aantal nieuwe modellen gepland die hoge ogen zullen gooien in het A- en B-segment.

“Kia heeft er nog nooit zo goed voor gestaan,” zegt Baltus. “Ons modelprogramma wordt voortdurend vernieuwd en gemoderniseerd, de technologische ontwikkelingen voltrekken zich in een rap tempo waardoor ons merk ook op technologisch gebied qua brandstofverbruik en duurzaamheid een vooraanstaande positie inneemt. Voeg daar ons sterke distributienetwerk aan toe en een positie in de top 10 van bestverkopende automerken in Nederland is voor Kia meer dan alleen een gezonde ambitie. De continu uitgevoerde evaluatie van onze distributeurs met als doelstelling de serviceverlening verder te optimalisering is de basis voor dat succes.”