6 uur van Spa-Francorchamps: Race TOYOTA GAZOO Racing neemt het op tegen een recordveld van Hypercars

Body

op een van de meest spectaculaire circuits van de autosport, wanneer het FIA World Endurance Championship (WEC) op 29 april zijn laatste halte maakt voor Le Mans, tijdens de 6 uur van Spa-Francorchamps. TOYOTA GAZOO Racing behaalde een opwindende overwinning met een één-twee finish in de 6 uur van Spa-Francorchamps na een spectaculaire derde ronde van het FIA World Endurance Championship (WEC) in België.

TOYOTA GAZOO Racing heeft deelgenomen aan een record aantal Hypercars op een van de meest spectaculaire circuits van de autosport, tijdens de 6 uur van Spa-Francorchamps op 29 april 2023.
Het team won een spannende één-twee overwinning met Mike Conway, Kamui Kobayashi en José María López die de race wonnen vanaf de pole positie in de #7 GR010 HYBRID.
Ze behaalden een Hypercar-hattrick voor TOYOTA GAZOO Racing in de opening drie races van 2023, na de overwinningen van het team in Sebring en Portimão.
Het evenement bood een spektakel voor de 72.000 aanwezige toeschouwers met meerdere incidenten, wisselende weersomstandigheden en hevige gevechten tussen de 37 deelnemende auto's.
De GR010 HYBRIDs kwamen als eerste over de finish, met de #7 als winnaar en de #8 als tweede, wat betekent dat het team de leiding heeft in het Wereldkampioenschap met 30 punten voorsprong op Ferrari voor de 24 uur van Le Mans.