Groot Nieuws: Toyota Prius wint wereldwijde Auto Ontwerpprijs van 2024!

Toyota Prius Wint 2024 World Car Design of the Year kooijman autogroep

De Toyota Prius heeft de felbegeerde titel van wereldwijde auto ontwerpprijs van het jaar 2024: World Car Design 2024 gewonnen! Sinds de gedurfde herontwerp in 2023 heeft de Toyota Prius indruk gemaakt met zijn sportieve exterieurstijl en gestroomlijnde silhouet. Deze prestigieuze prijs is een eerbetoon aan de revolutionaire hybride sedan, die maar liefst 70 andere concurrenten achter zich liet.

Foto: car250.com

"We zijn vereerd om erkend te worden als World Car Design of the Year," zei Mike Tripp, Vice President van de Toyota Marketing groep. "Onze ontwerp- en engineeringteams hebben heruitgevonden wat deze iconische hybride auto kon zijn, en de reactie van onze klanten is ongelofelijk geweest. We heel erg blij dat de jury van Wereldwijde Auto evenzeer werd geboeid door het verbluffende ontwerp."

Aangedreven door het vijfde generatie Toyota Hybride Systeem met een 2.0L motor, behaalt de nieuwe Prius een ongelooflijke EPA-beoordeling van maximaal 57 MPG gecombineerd en heeft een vermogen van 194 pk op het FWD-aandrijfmodel. En voor modellen uitgerust met het beschikbare Electronic On-Demand AWD-systeem, stijgt het vermogen naar 196 pk. Beschikbaar in LE, XLE of Limited uitvoeringen, zit de Toyota Prius boordevol opties en technologie, zoals het Toyota Audio Multimedia Audio-systeem, en wordt standaard geleverd met Toyota Safety Sense 3.0.