Rijden op waterstof

De Toyota Mirai rijdt volledig op waterstof. Waterstof vermindert de wereldwijde uitstoot en is een goed alternatief voor fossiele brandstoffen. Hieronder geven wij antwoord op de meest voorkomende vragen als het gaat om waterstof.

Wat is de actieradius van een waterstofauto?

Met de Toyota Mirai rijdt u tot 650 km. De Mirai heeft een tankinhoud van 5,6 kilo, want waterstof wordt in kilo's getankt. Als uw tank leeg raakt, gooit u uw tank bij een watertankstation in nog geen vijf minuten vol.

Is waterstof veilig?

Ja! Waterstoftanks worden vervaardigd uit carbonfiber en worden tot het uiterste getest. Ze liggen centraal in de auto en zijn zelfs kogelvrij. Ook tanken van waterstof voldoet aan strenge veiligheidsvoorschriften.

Moet je een waterstofauto opladen?

Nee, een waterstofauto hoeft u niet op te laden. De elektriciteit wordt geproduceerd via een reactie tussen waterstof en zuurstof in een brandstofcel. Hij is dus niet afhankelijk van elektriciteit die is opgeslagen in een batterij.

Is waterstof tanken moeilijk?

Waterstof tanken is niet anders dan het tanken van een benzine- of dieselauto. Binnen drie tot vijf minuten is de tank vol en kunt u weer op pad. Het netwerk van waterstoftankstations in Nederland en Europa breidt snel uit.

Is rijden op waterstof emissievrij?

De Toyota Mirai is niet alleen volledig emissievrij, hij zuivert ook nog eens de lucht. Het 'Air Purification System' van Toyota breekt schadelijke stoffen af via het koolstoffilter van de Mirai, bijvoorbeeld zwaveldioxide en stikstofoxide. Een volwassene ademt jaarlijks ongeveer 4.730.400 liter lucht in en uit. De Mirai zuivert elke 10.000 kilometer hetzelfde volume aan lucht.

Zijn er genoeg waterstoftankstations?

Momenteel is de infrastructuur voor waterstofauto's nog beperkt. Hierdoor ontstaat de vrees om onderweg met een lege tank te stranden. Toyota heeft hiervoor een oplossing bedacht: de mogelijkheid om de Mirai te leveren inclusief zijn eigen tankstation.