Toyota
bZ4X 100% elektrisch SUV

Volledige electrische Toyota SUV.

De bZ4X staat op het e-TNGA-platform dat speciaal voor EV’s is ontworpen. De Toyota bZ4X is een ruime SUV met een grote actieradius van ruim 450 kilometer (WLTP).

Betekenis van bZ4X

bZ staat voor ‘beyond Zero’. Toyota geeft hiermee aan zich niet alleen te richten op emissievrij maar ook op lucht zuiverende mobiliteit. Deze SUV is de eerste van een reeks toekomstige vol-elektrische Toyota modellen.

Veel ruimte en het nieuwe ‘steer-by-wire-systeem’

De totale lengte van deze electrische SUV is 4,69 meter. Dankzij het e-TNGA-platform beschikt de bz4X over veel interieurruimte. Zo is de bZ4X 85 mm lager dan de Toyota RAV4, terwijl de wielbasis 160 mm langer is en de motorkap 50 mm lager. Ook de overhangen voor en achter zijn korter dan bij de RAV4. Tegelijkertijd biedt de SUV meer ruimte en een uitstekende wendbaarheid.

In de showroom?
Blijf op de hoogte van de bZ4X

 

 

De eerste vol elektrische Toyota
Toyota bZ4X 100% elektrisch SUV

Nu voor €50.995,-

Voorraad nieuw Stel uw auto samen

Fotogalerij


Swipe icon

Direct contact
Stel hier uw vraag

  • Hidden
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Elektronische besturing electrische bZ4x

Daarnaast werkt de besturing zonder mechanische verbinding tussen het stuur en de voorwielen. Op basis van de input van het stuurwiel worden de wielen elektronisch bestuurd. Dankzij dit ruimtebesparende systeem biedt de auto meer beenruimte, een betere zitpositie en een gemakkelijkere in- en uitstap. Het ‘One Motion Grip-control’ stuurwiel maakt het besturen van deze electrische SUV gemakkelijker en maakt overpakken overbodig. Met een draai van slechts 150 graden kan ‘Full-lock’ worden bereikt.

Betrouwbaarheid en zonnepanelen in het dak

De Toyota bZ4X beschikt over optionele zonnepanelen in het dak, ook wel solar roof genoemd. Deze slaan 100% duurzaam gegenereerde zonne-energie direct op in de batterij. De zonnepanelen staan altijd aan, met of zonder ingeschakeld contact. Toyota heeft berekend dat de panelen in een heel jaar voldoende energie kunnen opwekken om maar liefst 1.800 kilometer te rijden.

Laadtijd electrische bZ4X

Dankzij de warmtepomp blijft de betrouwbaarheid van de batterij gegarandeerd en is er nauwelijks een vermindering in actieradius in vergelijking met concurrerende modellen, ook bij lage temperaturen onder het vriespunt. Ook snelladen is mogelijk zonder dat het ten koste gaat van de veiligheid of de levensduur. Bij een 150kW snellader is opladen tot 80% mogelijk in ongeveer 30 minuten.

Wat kost deze electrische SUV

Deze SUV is volledig electrisch is gebouwd op het gloednieuwe TNGA platform die speciaal voor electrische auto’s is ontworpen, naast de voorwielaandrijving is deze tevens als 4×4 te bestellen. De vanafprijs bij introductie is € 48.495

De Launch Edition en bZ4X Launch Edition Premium zijn het introductieaanbod van de en zijn standaard rijk uitgerust. Hieronder vindt je de belangrijkste specificaties van deze electrische Toyota
van deze uitvoeringen:

bZ4X Launch Edition:

bZ4X Launch Edition Premium

– 12,3″ infotainmentscherm (meeruitrusting t.o.v. Launch Edition):
– Achterklepspoiler – Bi-Tone kleurstelling
– Dakrails – 20″ velgen
– Elektrisch bedienbare achterklep – Remote parking assist
– Privacy glass – Automatische achterklep
– Stoelverwarming voor – Synthetisch lederen stoelen
– Regensensor – Stoelventilatie voor
– Elektrisch bedienbare stoelen voor – Koplampsproeier
– Draadloze smartphonelader – Digital Key
– Panorama dak

 

Occasions

Bekijk ons uitgebreide aanbod.

Bekijk occasions

Downloads
Toyota bZ4X 100% elektrisch SUV

Kooijman Autogroep