Toyota Nieuws Blogs
Blijf altijd op de hoogte


De Toyota Highlander  staat op het lichtgewicht en extra stijve GA-K-voertuigplatform.  Dat biedt voordelen zoals veel (actieve) veiligheid en een zekere mate van rijplezier, mede door het lage zwaartepunt van het platform. Dankzij de geëlektrificeerde hybride-aandrijflijn zijn het benzineverbruik en de emissies relatief laag. Toyota rust de Highlander standaard uit met All-Wheel Drive (AWD-i).

Highlander  uitvoeringen

De 4,950 mm lange Toyota Highlander is standaard uitgerust met 20-inch lichtmetalen wielen en is in de basisversie ook voorzien van onder meer Apple CarPlay en Android Auto, lederen bekleding, draadloze oplader voor smartphones en een JBL audiosysteem met elf speakers.  Zowel voorin als achterin zijn er USB aansluitingen te vinden.

De Premium-uitvoering heeft als extra’s nog een centraal 12,3-inch multimediasysteem, een head-up display, stoelventilatie en de  digitale achteruitkijkspiegel met camera op de achterportier zorgt voor voldoende zicht zelfs met passagiers achterin.

2.5 liter Atskinson benzine motor icm elektromotor

De hybride aandrijflijn van de Toyota Highlander bestaat uit een 2,5-liter Atkinson-benzinemotor en een elektromotor op de voor- en achteras waarvan de laatste de 4×4-aandrijving voor zijn rekening neemt.
De krachtige nikkel-metaalbatterij bevindt zich onder de tweede zitrij. Het systeemvermogen bedraagt 179 kW / 244 pk

Trekgewicht Highlander Hybrid

Het systeemvermogen van de Highlander Hybrid komt uit op 244 pk. De SUV biedt een maximaal trekgewicht van 2.000 kilogram. Een caravan trekken is dus geen probleem. De bestuurder kan kiezen uit vier rijstanden: Eco, Normal, Sport en Trail.

De CO2-uitstoot bedraagt 146 g/km (WLTP) en het gemiddelde brandstofverbruik komt uit op 6,6 l/100 km  (WLTP) onder voorbehoud van definitieve homologatie.

1.909 liter bagageruimte

Met de 3e zitrij neergeklapt is de bagageruimte 658 liter en door de 2e zitrij ook neer te klappen kan er nog meer ruimte gecreëerd worden , de inhoud wordt  vergroot worden naar 1909 liter. Uiteraard is de achterklep met een simpele voetbeweging te openen.

Bijzonder stil
Door een akoestische voorruit  en ook  extra isolatiemateriaal bij het dak, het dashboard, de wielkasten en de vloer is deze Highlander extreem stil.

Toyota Safety Sense standaard

De Toyota Safety Sense, dit zeer uitgebreide veiligheidspakket, standaard geleverd op de Highlander en bestaat uit:

  • Pre-Collision System (PCS) met actieve stuurassistentie,
  • voetgangersdetectie,
  • fietsersdetectie,
  • Full Range Adaptive Cruise Control (ACC),
  • Road Sign Assist (RSA),
  • Lane Trace Assist (LTA),
  •  Lane Departure Alert (LDA),
  • Automatic High Beam (AHB)
  •  Road Sign Assist (RSA).

Uitbreiding Toyota SUV aanbod

Toyota’s SUV aanbod wordt met de komst van de  Highlander in 2021 uitgebreid en dan zal de SUV vloot bestaan uit:  de Toyota Cross, de C-HR, de  RAV4.
Ook wordt met de komst van de Highlander een nog ruimere keuze aangeboden in de hybride vloot deze bestaat nu uit de: Yaris Hybrid, Corolla Hybrid, Toyota C-HR Hybrid en RAV4 Hybrid en in 2021 komen dus de Yaris Cross Hybrid en de Highlander Hybrid erbij.

Terug naar overzicht
Kooijman Autogroep