Kia Europe en partners: Een duurzame beweging tegen oceaanafval

Body

Kia Europe neemt het voortouw in de strijd tegen oceaanafval door samen te werken met baanbrekende start-ups die dit afval omzetten in duurzame lifestyleproducten. Met de partners Polyola, Odyssey Innovation, Sieve en Waterhaul slaat Kia een nieuwe weg in om verantwoord om te gaan met onze oceanen.

Samenwerkingen voor een schonere toekomst

Op World Oceans Day heeft Kia Europe aangekondigd dat ze vier nieuwe partnerships zijn aangegaan met deze gelijkgestemde start-ups. Deze samenwerkingen zijn een volgende stap na het succesvolle partnerschap met The Ocean Cleanup, de organisatie die zich inzet voor het opruimen en recyclen van plastic in de oceanen en rivieren.

Volgens Sjoerd Knipping, Vice President Marketing en Product bij Kia Europe, is duurzaamheid essentieel in de inspanningen van Kia om nieuwe mobiliteit te inspireren. Hij benadrukt dat het delen van de visie met jonge merken zoals Odyssey Innovation, Waterhaul, Polyola en Sieve cruciaal is voor het creëren van verantwoorde producten die het leven van klanten verrijken en positieve verandering stimuleren.

Polyola: Duurzame surfplanken voor een groenere surfcultuur

De nieuwe partners hebben één ding gemeen: ze zetten zich in voor het upcyclen van oceaanafval tot waardevolle lifestyleproducten en ze blijven voortdurend innoverenom de impact van hun producten op het milieu te minimaliseren.

Eén van de partners, Polyola, gevestigd in Frankrijk, is gespecialiseerd in duurzame surfplanken. Deze surfplanken worden gemaakt van 100% polyurethaan en zijn volledig recyclebaar. Met deze samenwerking wil Kia de toekomst van boardproductie verder verduurzamen en bijdragen aan een groenere surfcultuur.

Odyssey Innovation: Handboards van oceaanafval en oude wetsuits

Een andere inspirerende partner is Odyssey Innovation uit Engeland. Dit bedrijf is opgericht met als doel de zee te ontdoen van plasticvervuiling. Ze maken handboards van oceaanafval en oude wetsuits. Door het gebruik van 100% circulaire plastic pellets, gemaakt van afgedankt vistuig, oude touwen en gerecycled neopreen, dragen ze bij aan een circulaire economie en verminderen ze de hoeveelheid plasticafval in de oceanen.

 

Kia Europe leidt de weg naar duurzame mobiliteit

Met deze nieuwe partnerships onderstreept Kia Europe haar betrokkenheid bij duurzaamheid en haar inzet voor een schonere toekomst. Door samen te werken met innovatieve start-ups die dezelfde visie delen, wil Kia een beweging creëren die bijdraagt aan een duurzame mobiliteit en een verantwoorde omgang met de oceanen.

Kia leidt de weg naar duurzame mobiliteit