Kia EV6 GT bekroond tot World Performance Car of the Year 2023

Body

door gerenommeerde internationale autojournalisten

De Kia EV6 GT is de krachtigste productieauto ooit van Kia, met een vermogen van maar liefst 430 kW (585 pk). De EV6 GT sprint in slechts 3,5 seconden van 0 naar 100 km/u en heeft een topsnelheid van 260 km/u. Dit alles heeft ervoor gezorgd dat de Kia EV6 GT tijdens de New York International Autoshow is uitgeroepen tot World Performance Car of the Year 2023. Deze prestigieuze award werd toegekend door een jury van 100 gerenommeerde internationale autojournalisten uit 32 landen.

Kia transformeert naar een wereldwijde aanbieder van duurzame mobiliteitsoplossingen

Ho Sung Song, de President en CEO van Kia Corporation, is verheugd met deze erkenning voor de EV6 GT. Hij zegt dat Kia zich blijft inzetten om auto's te creëren die enerzijds praktisch zijn en anderzijds klanten inspireren met hun prestaties, technologie en design. Deze award is een bevestiging van het succes van Kia's strategie om te transformeren naar een wereldwijd toonaangevende aanbieder van duurzame mobiliteitsoplossingen.

EV6 GT verslaat traditioneel aangedreven sportwagens

De Kia EV6 GT is gebaseerd op de reguliere EV6, die al diverse prijzen heeft gewonnen, waaronder European Car of the Year 2022, North American Utility Vehicle of the Year 2023 en Nederlandse EV van het Jaar 2022. De EV6 GT heeft de stevige concurrentie van voornamelijk traditioneel aangedreven sportwagens verslagen dankzij de unieke combinatie van de krachtige elektrische aandrijving, het ruime en comfortabele interieur, het grote bereik en de ultrasnelle oplaadtechnologie.

Image
kia ev6 GT winnaar award

Ervaar de kracht van de Kia EV6 GT bij Kia Kooijman

Bent u op zoek naar een krachtige en duurzame auto? Dan is de Kia EV6 GT zeker een aanrader. Bij Kia Kooijman kunt u terecht voor meer informatie over deze award-winnende auto. Ervaar zelf de kracht en prestaties van de Kia EV6 GT tijdens een proefrit. Wacht niet langer en neem contact op met Kia Kooijman om een afspraak te maken.

WINNAAR WORLD PERFORMANCE CAR KIA EV6 GT