Kia EV9: Dubbele Triomf als World Car of the Year en World Electric Vehicle 2024

Body

Ontdek het sensationele succes van de Kia EV9, die onlangs is bekroond als zowel World Car of the Year als World Electric Vehicle 2024. Met zijn innovatieve design, ruime interieur en indrukwekkende prestaties heeft de EV9 de harten van autojournalisten wereldwijd veroverd. Lees verder om meer te weten te komen over deze baanbrekende elektrische SUV.

kia EV9 winnaar world car en en world electric car auto kooijman autogrope awards.png

Het is een buitengewone prestatie voor Kia: de Kia EV9 heeft niet alleen de titel van World Car of the Year gewonnen, maar is ook bekroond als World Electric Vehicle tijdens de prestigieuze World Car Awards 2024. Deze opmerkelijke overwinning werd aangekondigd tijdens de New York Auto Show, waar de EV9 alle lof kreeg van een jury bestaande uit 100 toonaangevende autojournalisten uit 29 landen.

Innovatie, ruimte en prijs: Het succes van de Kia EV9

De jury roemt de Kia EV9 om verschillende redenen, waaronder zijn innovatieve design, ruime 7-zits interieur en concurrerende prijsstelling. Gebaseerd op het geavanceerde E-GMP-platform, is de EV9 de eerste Kia die gebruikmaakt van batterijtechnologie van de vierde generatie, wat resulteert in indrukwekkende prestaties.

Kia's dominantie bij de World Car Awards

Kia's succes bij de World Car Awards is geen toevalstreffer. Sinds 2020 heeft het merk al vijf keer de gunst van de jury gewonnen. Met eerdere overwinningen zoals de Kia Telluride als World Car of the Year 2020 en de Soul EV als World Urban Car 2020, heeft Kia zijn positie als een vooraanstaand automerk verstevigd.

Reactie van Ho Sung Song, President en CEO van Kia

Ho Sung Song, de President en CEO van Kia, uit zijn waardering voor de recente triomf van de EV9: "We zijn zeer vereerd dat de EV9 van 2024 is uitgeroepen tot World Car of the Year én World Electric Vehicle. Deze triomf toont wederom onze toewijding aan om de grenzen van baanbrekende technologie en uitmuntend design te verleggen."

Voortzetting van succes: Onderscheidingen voor de Kia EV9

De recente overwinningen bij de World Car Awards vormen slechts het nieuwste hoofdstuk in het succesverhaal van de Kia EV9. Sinds zijn debuut in 2023 heeft de elektrische SUV met drie zitrijen een indrukwekkende reeks onderscheidingen ontvangen, waaronder 'World's Best Car for 2024' bij de Women’s Worldwide Car of the Year en de titel van North American Utility Vehicle of the Year.

Bovendien werd de EV9 recentelijk erkend tijdens de iF Design Awards 2024, waar het niet alleen de felbegeerde ‘Gold’ award ontving, maar ook lof kreeg voor zijn innovatieve Ki’-infotainmentsysteem.

Met deze continuïteit van lof en erkenning bevestigt de Kia EV9 zijn positie als een van 's werelds meest gewaardeerde en geavanceerde elektrische voertuigen.