Kia Niro Plug-in Hybrid bekroond met Red Dot Award: Duurzaam design voor een groenere toekomst

Body

Jury looft innovatieve designkenmerken en milieuvriendelijke interieurmaterialen van de Niro Plug-in Hybrid

Kia Niro Plug-in Hybrid wint Red Dot Design Award voor duurzaam en innovatief ontwerp

De Kia Niro Plug-in Hybrid heeft de prestigieuze Red Dot Design Award gewonnen in de categorie 'Product Design'. De vakjury van deze gerenommeerde designprijs was onder de indruk van zowel het design van deze compacte crossover als de duurzame materialen die Kia heeft gebruikt bij de ontwikkeling van dit model.

Opposites United: Het unieke design van de Niro Plug-in Hybrid

De Niro Plug-in Hybrid is ontworpen volgens het nieuwe 'Opposites United'-designethos van Kia. Het opvallende ontwerp kenmerkt zich onder andere door de nieuwste interpretatie van de Kia Tiger Face, de hoekige 'Heartbeat'-dagrijverlichting, de unieke Aero C-stijl en de contrasterende carrosseriebekleding die zorgt voor een stoere uitstraling.

Duurzaamheid in het interieur: Milieuvriendelijke keuzes van Kia

Kia heeft bij de ontwikkeling van de Niro Plug-in Hybrid niet alleen gekeken naar het exterieur, maar ook naar het interieur. Met als resultaat dat er gebruik is gemaakt van duurzame interieurmaterialen, zoals gerecycled behang voor de hemelbekleding, VOC-vrije verf op de deurpanelen en vegan lederen stoelbekleding op basis van Tencel van Eucalyptus bomen. Zelfs de hoedenplank bestaat voor 75 procent uit gerecyclede vezels, waarmee Kia een stap zet richting een groenere toekomst.

Een bekroning op het harde werk van Kia

Sjoerd Knipping, Vice President of Marketing and Product bij Kia Europe, is verheugd met de Red Dot Design Award voor de Niro Plug-in Hybrid en ziet het als een erkenning voor de 'Opposites United'-filosofie van Kia. Het is niet de eerste keer dat Kia in de prijzen valt, met al 28 Red Dot Design Awards sinds 2009. Vorig jaar werd de EV6 zelfs uitgeroepen tot 'Best of the Best' vanwege zijn baanbrekende ontwerp en in 2021 won de Kia Sorento ook al de Red Dot Design Award. Ook buiten de modellen om wordt Kia gewaardeerd voor zijn design, met een Red Dot Design Award voor het 'Moving Inspiration Project' in 2022, dat de merkfilosofie van Kia benadrukt.

 

Image
kia niro plug in hybrid red dot design

Ontdek de bekroonde Kia Niro Plug-in Hybrid bij Kooijman Autogroep

Bij Kooijman Autogroep kunt u de bekroonde Kia Niro Plug-in Hybrid ontdekken. Met zijn duurzame design en innovatieve technologieën is deze crossover een milieuvriendelijke keuze voor een groenere toekomst. Bezoek onze showroom en ervaar zelf

kia niro plug in hybrid red dot design