Kia onthult baanbrekende mobiliteitsrevolutie op CES 2024

Body

Duik in de spannende wereld van Kia's mobiliteitsrevolutie op CES 2024! Met het Platform Beyond Vehicle (PBV) introduceert Kia innovatieve voertuigen, slimme software en milieuvriendelijke oplossingen. Ontdek hoe Kia de toekomst van mobiliteit vormgeeft voor iedereen.

Kia's Platform Beyond Vehicle (PBV) markeert een paradigmaverschuiving in mobiliteit


Kia onthult revolutionaire mobiliteitsoplossingen op CES 2024

Kia heeft op de CES 2024 in Las Vegas zijn visionaire mobiliteitsstrategie, genaamd Platform Beyond Vehicle (PBV), aan de wereld getoond. Het PBV-markeert een paradigmaverschuiving in mobiliteit en biedt een modulair platform voor op maat gemaakte voertuigen en duurzame oplossingen. Hier ontdek je hoe Kia de mobiliteitswereld transformeert met geavanceerde technologieën en een duurzame benadering.

Een nieuw tijdperk van mobiliteit

Kia's PBV-strategie is ontworpen om in te spelen op de behoeften van klanten en gemeenschappen, met de focus op specifieke marktvoorkeuren. President en CEO van Kia, Ho Sung Song, benadrukt het doel om ondernemers te helpen innoveren en is verheugd om pionier te zijn op de wereldwijde PBV-markt. Het PBV-aanbod belichaamt een klantgerichte aanpak en integreert voertuigen, software, en toekomstige technologieën in een allesomvattend ecosysteem.

Modulaire voertuigen, geavanceerde software en duurzame oplossingen voor een grenzeloze mobiliteitservaring


Drie cruciale fasen van PBV-roadmap

De PBV-roadmap van Kia is verdeeld in drie fasen om de SDx-visie van de Hyundai Motor Group te realiseren.
In de eerste fase staat de introductie van de veelzijdige Kia PV5 centraal, geoptimaliseerd voor pakketbezorgers en nutsbedrijven. Geavanceerde dataconnectiviteit maakt softwaregedreven wagenparken mogelijk, wat resulteert in minder stilstand en grotere efficiëntie.
Bekijk de video "What makes us move?" voor een visuele onderdompeling in deze innovatieve mobiliteitsoplossingen.

Uitbreiding van het PBV-ecosysteem

In de tweede fase breidt Kia de line-up van PBV-modellen uit met de PV7 en PV1, gelanceerd op op AI gebaseerde mobiliteitsplatforms. Deze fase richt zich op het gebruik van data voor communicatie met gebruikers en het up-to-date houden van voertuigen. Het geïntegreerde PBV-ecosysteem biedt een naadloze ervaring op alle apparaten en software. Ontdek meer in de video "Platform Beyond Vehicle."

Evolutie naar aanpasbare mobiliteitsoplossingen

De derde fase markeert de evolutie van PBV's naar verregaand aanpasbare mobiliteitsoplossingen die volledig zijn geïntegreerd met toekomstige mobiliteitsecosystemen. PBV's worden live platforms die verbonden, zelfrijdende voertuigen integreren in smart city-besturingssystemen. Kia opent de deur naar volledig nieuwe levensstijlen en ondernemingsvormen in een hyperverbonden wereld. Ontdek de mogelijkheden in de video "The future of mobility."

Flexibiliteit in ontwerp en duurzaamheid

Het design van de PBV's van Kia is geïnspireerd op robuuste, eenvoudige en slimme gereedschappen. Elk PBV-model heeft grote deuren voor moeiteloos in- en uitstappen en biedt brede, vlakke open ruimtes voor eindeloze opslag- en gebruiksmogelijkheden. Duurzaamheid staat centraal in het ontwerp, met het gebruik van materialen zoals bioplastic, gerecyclede PET-materialen, en bio-PU-schuim.

Een antwoord op diverse behoeften

Kia biedt met de PBV's een antwoord op diverse mobiliteitsbehoeften.
Fase 1 introduceert de veelzijdige PV5 in verschillende varianten, waaronder Basic, Van, High Roof en Chassis Cab.
In fase 2 worden het PBV-ecosysteem uitgebreid met de PV7 en PV1, elk met specifieke kast- en framesystemen.
Het geïntegreerde railsysteem in het dak, op de vloer en aan de zijkanten van de voertuigen biedt moeiteloze aanpassing aan individuele behoeften.

Kia's toewijding aan duurzaamheid en partnerschappen

Kia gaat een speciaal bedrijfssysteem lanceren om optimaal te profiteren van de mogelijkheden die PBV's bieden. Met de bouw van een PBV-specifieke EVO-fabriek in Autoland Hwaseong, Korea, zet Kia een belangrijke stap om aan diverse klanteneisen te voldoen. Duurzaamheid staat centraal in de productie van PBV's, met het gebruik van materialen zoals bioplastic en gerecycled PET-materiaal. Kia heeft strategische partnerships gesloten met bedrijven als Uber, Coupang, CJ Logistics, Kakao Mobility en Dubai Taxi Corporation om een holistische mobiliteitservaring te bieden.

Partnerships voor een slimme toekomst

Kia versterkt zijn positie in de toekomst van mobiliteit door samenwerkingen aan te gaan op het gebied van  van robotica, AAM en autonoom rijden te versterken en zo de beste PBV-mobiliteitsoplossing binnen slimme stadsomgevingen te bieden.