Kia Picanto leasetopper 2023

Body

Ontdek de leastrends van de leasemarkt in 2023: de Kia Picanto schittert als leasetopper, terwijl elektrisch rijden terrein wint. Kooijman Autogroep deelt exclusieve inzichten vanuit de Automotive Online publicatie."

Kooijman Autogroep: Kia Picanto leasetopper in 2023 en elektrisch rijden wint aan populariteit

Ontdek de laatste trends in leaseregistraties voor 2023, met de Kia Picanto als het meest geregistreerde model op de leasemarkt. Deze opmerkelijke gegevens, oorspronkelijk gepubliceerd door Automotive Online, laten zien hoe het landschap van elektrisch rijden evolueert. Kooijman Autogroep deelt graag deze inzichten, waarbij het marktaandeel van elektrische auto's op de leasemarkt aanzienlijk toeneemt.

Leaseregistraties in 2023: Een overzicht:

In 2023 werden in totaal 187.745 auto's geregistreerd op de leasemarkt, een indrukwekkende stijging van meer dan 20% ten opzichte van het voorgaande jaar. Deze gegevens, verstrekt door RDC, omvatten zowel registraties op naam van leasemaatschappijen als andere financiers. De toename wordt voornamelijk toegeschreven aan verkorte levertijden, wat resulteerde in winststijgingen bij veel leasemaatschappijen.

Kia Picanto leider in leaseregistraties:

Met 21.144 registraties heeft Kia zijn positie als het meest geregistreerde merk op de leasemarkt behouden, gevolgd door Volkswagen en Skoda. Opvallend genoeg heroverde Volkswagen de koppositie als het meest geregistreerde merk op de totale markt voor 2023.

Elektrisch wint terrein

Het marktaandeel van elektrische auto's op de leasemarkt groeit gestaag, waarbij in 2023 meer dan 64.000 elektrische auto's werden geregistreerd. Dit vertegenwoordigt een marktaandeel van 34,3%, wat een stijging van 9 procentpunten betekent in vergelijking met het voorgaande jaar. Deze groei gaat ten koste van het aantal geregistreerde benzineauto's, dat een daling van 7,3% vertoont.

Kia Picanto: De leasetopper van 2023

Hoewel de Tesla Model Y het populairste elektrische model is, heeft de Kia Picanto de titel van leasetopper van 2023 veroverd, met 7.520 registraties. Zowel zakelijk als privé blijkt de Kia Picanto een favoriet te zijn onder leaserijders.

Athlon: Kia populairste merk onder klanten

Leasemaatschappij Athlon bevestigt de groeiende populariteit van elektrische auto's, met Tesla als het meest favoriete merk. Opvallend is echter dat Kia het populairste merk is onder Athlon-klanten, zowel voor private lease als zakelijke lease.

Vooruitzichten 2024: Elektrisch rijden voor particulieren

 Voor het komende jaar voorspelt Athlon een toename van elektrisch rijden op de particuliere markt. Populaire elektrische modellen keren terug uit lease en worden aangeboden als occasionlease, waaronder de Tesla Model 3, Hyundai Kona en Kia Niro. Athlon benadrukt dat dit vooral interessant is voor particulieren, die vaak terughoudend zijn vanwege onzekerheden rond subsidies en zorgen over de accuduur van elektrische modellen.

Bron: Deze inzichten zijn gebaseerd op gegevens van RDC, bewerkt door Automotive Online.