Kia wéér bovenaan J.D. Power-ranglijst

Body

Kia staat voor het derde achtereenvolgende jaar aan de top van de ranglijst voor volumemerken in de J.D. Power 2023 U.S. Vehicle Dependability Study. Naast de overall beste score stond Kia ook in de segmenten compacte auto (Kia Forte), middelgrote auto (Kia Optima) en compacte SUV (Kia Sportage) bovenaan de ranglijst van auto’s met de minste problemen in de afgelopen drie jaar.

"De nieuwste onderscheidingen van J.D. Power bevestigen onze toewijding aan het ontwikkelen van betrouwbare auto’s. Drie jaar op rij uitgeroepen worden tot het beste volumemerk spreekt boekdelen, aangezien onze klanten achter onze producten staan op basis van hun eigen ervaring,” zegt Sean Yoon, President and CEO van Kia North America en Kia America.

De brede studie van J.D. Power richt zich op problemen die de eerste eigenaren van drie jaar oude voertuigen in de voorgaande twaalf maanden hebben ondervonden. De algehele betrouwbaarheid wordt vervolgens bepaald door het aantal ervaren problemen per 100 voertuigen (PP100).

Een lage score weerspiegelt hierbij een hoge mate van betrouwbaarheid. De studie van dit jaar is gebaseerd op 30.062 ingevulde enquêtes en omvat data met betrekking tot de prestaties van auto’s van modeljaar 2020 op het gebied van kwaliteit, vervanging van onderdelen en aantrekkingskracht.

“J.D. Power verzamelt tienduizenden reviews van geverifieerde eigenaren. Ook dit jaar kwamen Kia-rijders met de hoogste kwaliteitsbeoordelingen,” zegt Doug Betts, President, Global Automotive Division bij J.D. Power. “De overall onderscheiding als meest betrouwbare volumemerk voor het derde jaar op rij en de segmentoverwinningen voor de Kia Sportage, Forte en Optima, toont aan dat Kia luistert naar klanten en structureel auto’s met een hoge kwaliteit bouwt.”