Ontdek de nieuwe Toyota GR Yaris bij Kooijman: Ultieme rijervaring 2024

Body

Duik in het avontuur van de gloednieuwe Toyota GR Yaris 2024 bij Kooijman Autogroep! Ervaar de opwinding van sportief rijden met krachtige prestaties, een vernieuwd interieur en een dosis innovatie. Ontdek de ultieme rijervaring en regel nu een proefrit.

Ontdek de Nieuwe Toyota GR Yaris: Ultieme rijervaring, next level prestaties

Welkom bij Kooijman, uw betrouwbare Toyota-dealer. We zijn verheugd u kennis te laten maken met de gloednieuwe Toyota GR Yaris, een paradepaardje dat het resultaat is van samenwerking tussen Toyota GAZOO Racing-ingenieurs, Master Drivers en ervaren race- en rallyprofessionals. Deze nieuwe GR Yaris tilt het concept van de ultieme rijdersauto naar nieuwe hoogten, met verbeterde prestaties, een evoluerende motor, en een scala aan aanpassingen die de rijervaring centraal stellen.

Krachtige motor en innovatieve transmissie

Het hart van de nieuwe Toyota GR Yaris is de geüpgraded driecilinder turbobenzinemotor, die nu nog krachtiger is met een output van 280 DIN pk en een indrukwekkend koppel van 390 Nm. De introductie van de achttraps GAZOO Racing Direct Automatic Transmission, ontworpen voor snel schakelen tijdens sportief rijden, biedt een nieuwe dimensie aan de rijervaring. Voor de puristen is de handbediende iMT zesversnellingsbak standaard, terwijl de nieuwe automaat optioneel is.

Specifiek ontwikkeld Chassis Yaris GR

Het GR Yaris-chassis is verder versterkt om optimale balans en controle onder hoge belasting te garanderen. De verbeterde wielophanging met herziene veerwegen en sterkere schokdempers geeft de bestuurder nog meer controle over het rijgedrag. Dit chassis, ontstaan uit het unieke 'develop, race, break, fix'-ontwikkelingsprogramma, belichaamt de ervaring van echte autosportsituaties.

Cockpit op maat gemaakt voor de bestuurder:

Het interieur van de nieuwe GR Yaris is opnieuw ontworpen voor een authentiek sportwagengevoel, waarbij de input van race- en rallyrijders centraal staat. Bedieningselementen zijn geoptimaliseerd voor verbeterde ergonomie, met speciale aandacht voor elementen die vaak tijdens races worden gebruikt. De cockpit biedt een betere zitpositie, verbeterd zicht en een geavanceerde digitale combimeter van 12,3 inch, die cruciale informatie duidelijk weergeeft.

Verbeterde carrosseriestijfheid en unieke exterieurdetails

Met een verhoogde carrosseriestijfheid van 13% en specifieke ontwerpaanpassingen voor neerwaartse druk en aerodynamica, biedt de nieuwe GR Yaris een nog betere chassis- en stuurreactie. Het exterieur is niet alleen functioneel, maar ook esthetisch geoptimaliseerd met nieuwe grille- en bumperconstructies, herpositionering van verlichtingselementen en een opvallende nieuwe exterieurkleur, Precious Metal.

Veiligheid en uitrusting

Naast indrukwekkende prestaties biedt de nieuwe GR Yaris geavanceerde veiligheidsvoorzieningen, waaronder de nieuwste Toyota Safety Sense-systemen, geïntegreerde navigatie en een digitale sleutel. Modellen met automatische transmissie worden verder verrijkt met gesmede lichtmetalen wielen, een premium JBL-geluidssysteem en sensoren aan de achter- en zijkant.

Beschikbaarheid Toyota Yaris GR

De nieuwe Toyota GR Yaris, in zijn standaard 'circuitspecificatie', inclusief cooling performance pack, wordt verwacht in de zomer van 2024 in Europa. Voor een rijervaring die alle verwachtingen overtreft, bezoek Kooijman en ontdek een geheel nieuw sportief autorijden met de nieuwe Toyota GR Yaris.

Nieuwe Toyota GR Yaris 2024– Technische specificaties*

Lengte (mm) 3.995
Breedte (mm) 1.805
Hoogte (mm) 1.455
Wielbasis (mm) 2.560
Spoorbreedte – voor (mm) 1.535
Spoorbreedte – achter (mm) 1.565
Aantal stoelen 4
Leeggewicht (kg) 1.280
1.300 (GR Direct Automatic)
Motor Drie-in-lijn met turbo en intercooler
Type G16E-GTS
Boring x slag (mm) 87,5 x 89,7
Motorinhoud (cc) 1,618
Maximum vermogen (DIN pk/kW @ tpm)) 280/206 @ 6.500
Maximum koppel (Nm @ tpm) 390 @ 3.250 – 4.600
Transmissie 6-traps iMT of 8-traps GAZOO Racing Direct automatic transmissie
Aandrijving GR-FOUR AWD systeem, elektrisch geregelde multi-plaat koppeling met drie selecteerbare modi
Differentiëlen – voor en achter Torsen LSD©
Ophanging – voor MacPherson veerpoten
Ophanging – achter Dubbele wishbone draagarmen
Remmen – voor 18-inch geventileerde remschijven met tegengestelde 4-zuiger remklauwen
Remmen – achter 16-inch geventileerde remschijven met tegengestelde 2 zuiger remklauwen
Wielen BBS 8.5J gesmeed aluminium
Banden 225/40ZR18 Michelin Pilot Sport S
Brandstoftank (l) 50

*Japanse specificatie