Ontdek de Toyota GR 86: Bekroond rijplezier en innovatieve prestaties

GR86: Een klasse apart in puur rijplezier

 

De Toyota GR86 blijft een klasse apart als prestatiegerichte machine die draait om puur rijplezier. Deze coupé heeft nu ook de Carwow Car of the Year Award voor rijplezier aan zijn indrukwekkende lijst van onderscheidingen toegevoegd sinds de lancering in het voorjaar van 2022.
Mat Watson, Hoofd Content bij Carwow, zegt: "De GR86 is alles wat je ervan zou verwachten; het is de auto waar je wanhopig mee wilt gaan rijden. Zet hem op een bochtige weg en het is geweldig. Bovendien is het een Toyota, dus betrouwbaarheid is gegarandeerd."

Toyota's 'Power of Three': GR86, Supra, en Yaris"

 

De GR86 is het derde model in Toyota's "power of three" GR-lijn voor op de weg, naast de GR Supra en GR Yaris. Als opvolger van de geprezen GT86 profiteert het direct van de technische expertise van Toyota Gazoo Racing, trouw aan Toyota's leidende principe om steeds betere auto's voor de weg te ontwikkelen via de autosport.

Deze coupé is de toegangspoort tot de GR-serie en brengt de voordelen van op sport gerichte handling en prestaties naar een breder publiek. Het maakt gebruik van de klassieke configuratie van een voorin geplaatste motor en achterwielaandrijving. De krachtbron is een atmosferische, 2.4-liter, viercilinder "boxer"-motor met 231 pk, die soepele, krachtige acceleratie over het hele toerentalbereik levert. Klanten hebben de keuze uit een handgeschakelde of automatische transmissie.

GR86: "Toegankelijke sportiviteit met keuzevrijheid"

De ontwikkeling van het chassis richtte zich op het verminderen van het gewicht en het verlagen van het zwaartepunt van de auto om scherp sturen en responsiviteit te waarborgen. Het gebruik van aluminium en andere lichte maar sterke materialen en strategische versteviging van het frame zorgen voor meer stijfheid overal. De ophangsystemen zijn geoptimaliseerd voor prestaties, terwijl de ontwerpers ondersteuning kregen van hun collega's in de autosport bij het ontwikkelen van aerodynamische kenmerken voor de carrosserie.

Carwow is een van de grootste en invloedrijkste bronnen van consumenten autonieuws en informatie, met een YouTube-kanaal met meer dan acht miljoen abonnees.

Afscheid van de GR86: Een Laatste rit vol 'Waku-doki' genot"

2023 markeerde het einde van een tijdperk voor de GR86, een bolide doordrenkt met de essentie van 'Waku-doki'—een onweerstaanbare opwinding achter het stuur. Deze wendbare krachtpatser, gehuld in het stijlvolle ontwerp van TOYOTA GAZOO Racing, bood een perfecte combinatie van een 2,4-liter boxermotor, lichtgewicht constructie en verleidelijke achterwielaandrijving. De GR86 was niet zomaar een auto; het was een vierwieler die het rijplezier naar nieuwe hoogten tilde.
Interesse in de GR86? Deze racemonster is er als occasion.

gr86 bekroond met carwow award.jpg