SEBA subsidie voor Toyota Proace Electric en Proace City

Body

Als ondernemer is het belangrijk om te investeren in duurzame oplossingen. Daarom is de Subsidieregeling Emissieloze Bedrijfsauto's (SEBA) een aantrekkelijke optie voor bedrijfswagens zoals de Toyota Proace Electric en Proace City Electric. In dit artikel lees je alles over de voordelen van de SEBA subsidie en geven we tips voor het aanvragen ervan

Als ondernemer is het belangrijk om te investeren in duurzame oplossingen. Daarom is de Subsidieregeling Emissieloze Bedrijfsauto's (SEBA) een aantrekkelijke optie voor bedrijfswagens zoals de Toyota Proace Electric en Proace City Electric. In dit artikel lees je alles over de voordelen van de SEBA subsidie en geven we tips voor het aanvragen ervan.

Eisen SEBA subsidie

Om in aanmerking te komen voor de SEBA subsidie voor de Toyota Proace Electric en Proace City Electric moet de bedrijfsauto aan een aantal eisen voldoen. Zo moet de auto volledig elektrisch zijn en een minimale actieradius van 100 kilometer hebben. Daarnaast mag de netto cataloguswaarde niet hoger zijn dan € 60.000,- en moet de bedrijfsauto op naam van het bedrijf worden geregistreerd. Verder moet het bedrijf ingeschreven staan bij de Kamer van Koophandel.

Voordelen SEBA subsidie

Een belangrijk voordeel van de SEBA subsidie is dat het de aanschaf of lease van een emissieloze bedrijfsauto financieel aantrekkelijker maakt. De subsidie bedraagt maximaal € 5.000,- voor een nieuwe bedrijfsauto en maximaal € 2.500,- voor een gebruikte bedrijfsauto. Hierdoor kun je als ondernemer flink besparen op de kosten van de bedrijfswagen. Daarnaast draag je als bedrijf bij aan een beter milieu door te kiezen voor een elektrische bedrijfsauto.

Tips voor het aanvragen van de SEBA subsidie

Als je de SEBA subsidie wilt aanvragen voor de Toyota Proace Electric of Proace City Electric, dan zijn er een aantal zaken waar je op moet letten. Zo moet de aanvraag worden ingediend voordat de bedrijfsauto wordt aangeschaft of geleast. Daarnaast moet je beschikken over een eHerkenning om veilig in te kunnen loggen bij de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO). Als je nog geen eHerkenning hebt, dan kun je deze aanvragen via de website van de RVO.

Bij de aanvraag van de SEBA subsidie moet je de koop- of leaseovereenkomst van de bedrijfsauto meesturen, evenals het kentekenbewijs en een verklaring dat de bedrijfsauto nog niet op naam is gesteld. Zorg ervoor dat je de aanvraag tijdig indient en alle benodigde documenten meestuurt.

Toyota Proace Electric en Proace City Electric

De Toyota Proace Electric en Proace City Electric zijn beide volledig elektrische bedrijfswagens. De Proace Electric biedt ruimte aan maximaal 9 personen of een laadvermogen tot 1.000 kg en heeft een actieradius van 230 kilometer.
 

De Proace City Electric is ideaal voor stadsverkeer dankzij zijn compacte formaat en heeft een actieradius van 260 kilometer. Beide bedrijfswagens zijn voorzien van geavanceerde technologieën.

Voordelen van de Proace Electric en Proace City Electric 
 

De Toyota Proace Electric en Proace City Electric hebben verschillende voordelen ten opzichte van traditionele bedrijfswagens met een verbrandingsmotor. Hieronder hebben we enkele voordelen op een rij gezet:

  1. Milieuvriendelijk: De Proace Electric en Proace City Electric zijn volledig elektrisch, waardoor er geen schadelijke uitstoot van CO2 en stikstofoxiden plaatsvindt tijdens het rijden. Hierdoor zijn deze bedrijfswagens een duurzame keuze voor ondernemers die willen bijdragen aan een beter milieu.

  2. Lagere operationele kosten: Elektrische voertuigen hebben over het algemeen lagere operationele kosten dan voertuigen met een verbrandingsmotor. De kosten voor het opladen zijn bijvoorbeeld lager dan de kosten voor brandstof. Bovendien hebben elektrische voertuigen minder onderhoud nodig vanwege het ontbreken van een verbrandingsmotor.

  3. Stil en comfortabel: De Proace Electric en Proace City Electric zijn stil en comfortabel om in te rijden. Door het ontbreken van een verbrandingsmotor en de aanwezigheid van geavanceerde geluidsisolatie zijn deze bedrijfswagens aanzienlijk stiller dan vergelijkbare voertuigen met een verbrandingsmotor.

  4. Flexibel inzetbaar: De Proace Electric en Proace City Electric hebben een indrukwekkende actieradius van respectievelijk 230 en 260 kilometer. Hierdoor zijn deze bedrijfswagens geschikt voor verschillende soorten ritten, zowel in de stad als daarbuiten. Bovendien zijn deze bedrijfswagens voorzien van handige features zoals achteruitrijcamera's en parkeersensoren, waardoor ze flexibel inzetbaar zijn in diverse situaties.

  5. Subsidievoordeel: Zoals eerder genoemd, komen de Proace Electric en Proace City Electric in aanmerking voor de SEBA subsidie, wat de aanschaf of lease van deze bedrijfswagens financieel aantrekkelijker maakt voor ondernemers.

Kortom, de Toyota Proace Electric en Proace City Electric zijn milieuvriendelijke, kostenbesparende en flexibel inzetbare bedrijfswagens die een goede keuze kunnen zijn voor ondernemers die willen investeren in duurzame oplossingen.

Profiteer nu van acties en subsidies op de Toyota Proace Electric

Een van de subsidies waar de Proace Electric voor in aanmerking komt, is de SEBA subsidie. Deze subsidie kan oplopen tot maar liefst €5.000,- en is bedoeld om ondernemers te stimuleren om te investeren in duurzame mobiliteit. Met de SEBA subsidie wordt het financieel aantrekkelijker om te kiezen voor de Proace Electric.

Naast de SEBA subsidie biedt Toyota ook verschillende acties aan op de Proace Electric. Zo kan er bijvoorbeeld tijdelijk geprofiteerd worden van een voordelige financial lease of kunnen er gratis accessoires bij de aanschaf worden geleverd. Deze acties zorgen ervoor dat de Proace Electric niet alleen duurzaam is, maar ook nog eens betaalbaar.

Profiteer daarom nu van deze acties en subsidies en kies voor de Toyota Proace Electric als uw duurzame bedrijfswagen.

Combineren van subsidies is mogelijk, lees hier alles over de beschikbare overheidssubsidies voor bedrijfswagens.

Aanvraag Toyota Proace (City) Electric subsidies