Toyota Motor Europe NV/SA: Investering in Europese mobiliteit en duurzaamheid

Body

Hoe Toyota Europe zijn doelen gaat realiseren, lees hier meer 

Overzicht van de Europese activiteiten van TME

Toyota Motor Europe NV/SA (TME) is verantwoordelijk voor de verkoop en marketing van Toyota-, GR- (Gazoo Racing) en Lexus-voertuigen, evenals onderdelen en accessoires. Het bedrijf heeft ook fabrieken in Europa en biedt werk aan meer dan 25.000 mensen. TME heeft al meer dan €11 miljard geïnvesteerd in Europa sinds 1990. Toyota heeft acht Europese fabrieken, verspreid over Portugal, het Verenigd Koninkrijk, Frankrijk, Polen, Tsjechië en Turkije.

Streven naar inclusieve, duurzame mobiliteit met KINTO

Toyota streeft ernaar om veilige, verbonden, inclusieve en duurzame mobiliteit te creëren om zo 'Happiness for All' te realiseren. Het bedrijf heeft het KINTO-mobiliteitsmerk* gelanceerd in Europa, dat een reeks mobiliteitsdiensten aanbiedt in 14 landen. Toyota werkt ook aan het behalen van koolstofneutraliteit in heel Europa en streeft naar 100% CO2-reductie in alle nieuwe voertuigen in West-Europa tegen 2035.

Toewijding aan geëlektrificeerde aandrijflijnen en UN Sustainable Development Goals

Toyota blijft klanten ook een volledig scala aan geëlektrificeerde aandrijflijnen aanbieden, waaronder hybride, plug-in hybride, batterij- en brandstofcel-elektrische voertuigen. Het bedrijf werkt ook aan het behalen van de UN Sustainable Development Goals**, waaronder het verminderen van de CO2-uitstoot. TME verkocht in 2022 1,080,975 voertuigen in Europa, wat overeenkomt met een marktaandeel van 6,4%.

Toyota blijft zich inzetten voor duurzame mobiliteit en zal blijven werken aan de ontwikkeling van nieuwe technologieën en innovaties om aan de wensen van klanten te blijven voldoen.

 

**UN Sustainable Development Goals
De "UN Sustainable Development Goals" zijn een reeks van 17 doelen die zijn vastgesteld door de Verenigde Naties om duurzame ontwikkeling wereldwijd te bevorderen. De doelen omvatten onder meer het beëindigen van armoede en honger, het bevorderen van duurzame energie, het bevorderen van duurzame economische groei en werkgelegenheid, het beschermen van het milieu en het aanpakken van klimaatverandering. Toyota werkt aan het behalen van deze doelen door middel van initiatieven gericht op het verminderen van de CO2-uitstoot en het creëren van duurzame mobiliteit.

*KINTO
Is een mobiliteitsmerk van Toyota dat verschillende mobiliteitsdiensten aanbiedt in 14 landen in Europa. Het merk is ontworpen om te voorzien in verschillende mobiliteitsbehoeften, van korte termijn huur tot langere termijn lease van voertuigen, en om te voldoen aan de veranderende behoeften van klanten in de snel evoluerende wereld van mobiliteit. De diensten van KINTO omvatten onder meer autoverhuur, autodelen, leasing van voertuigen en meer.