Toyota ontwikkelt uniek koppelingssysteem voor hybrideauto's met handgeschakelde versnellingsbakken

Body

Toyota is bezig met het ontwikkelen van een nieuw koppelingssysteem voor hybrideauto's met handgeschakelde versnellingsbakken. In een recent gepubliceerd patent beschrijft de autofabrikant hoe het systeem werkt

Het unieke aan dit systeem is dat het zowel door de bestuurder als door de computer kan worden bediend. Hierdoor wordt het mogelijk om de auto in sportmodus te zetten en te genieten van het rijplezier dat een handgeschakelde versnellingsbak biedt.

Wat is een hybrideauto?

Een hybrideauto is een auto die zowel een benzinemotor als een elektromotor heeft. Hierdoor is de auto zuiniger en milieuvriendelijker dan een auto met alleen een benzinemotor.

Het koppelingssysteem van Toyota

Het koppelingssysteem van Toyota maakt gebruik van een unieke shuttle valve-gebaseerde opstelling met drie koppelingscilinders. Het systeem stelt de computer in staat om de motor op elk gewenst moment van de wielen los te koppelen. Dit is belangrijk voor hybrideauto's omdat het helpt bij het soepel starten en stoppen van de auto.

Het unieke van dit systeem is dat de bestuurder de computer kan overrulen door simpelweg de koppeling in te drukken en meer druk uit te oefenen dan de cilinder van de computer. Dit betekent dat als de bestuurder iets doet wat hij niet leuk vindt, hij dit kan aanpassen. Daarnaast beschrijft het patent een sportmodus waarbij de cilinder van de computer volledig wordt uitgeschakeld en de auto precies werkt zoals een normale handgeschakelde auto.

Toyota en rijplezier

Toyota begrijpt dat automobilisten die houden van rijplezier een voorkeur hebben voor handgeschakelde versnellingsbakken en wil hen blijven bedienen, zelfs als het gaat om hybrideauto's. Het bedrijf blijft investeren in nieuwe technologieën zoals waterstofverbranding, waterstof-brandstofcellen en solid-state-batterijen voor gebruik in hybrideauto's. Zelfs voor elektrische auto's heeft Toyota een 'nep'-handgeschakelde versnellingsbak getest.

Image
toyota supra

Conclusie

Met het nieuwe koppelingssysteem van Toyota krijgen bestuurders van hybrideauto's met handgeschakelde versnellingsbakken de mogelijkheid om te genieten van het rijplezier dat een handgeschakelde auto biedt. Toyota blijft investeren in nieuwe technologieën en het ontwikkelen van oplossingen die aan de wensen van automobilisten voldoen.

Bron: Thedrive.com

toyota supra