Toyota's Groene Revolutie: Van CO2-reductie naar CO2-neutraliteit!

Toyota is vastbesloten om haar productievestigingen te verduurzamen en CO2-neutraal te worden. Een recente innovatie is het Toyota Global Paint Line (GPL) concept, dat voor het eerst werd geïntroduceerd in de plasticfabriek van TMMF (Frankrijk) en nu wordt overwogen voor implementatie in andere Toyota-fabrieken wereldwijd. Ontdek hoe deze innovatieve paint booth-technologie helpt om CO2-uitstoot te verminderen en bijdraagt aan een duurzamere toekomst!

Hoe Toyota CO2-uitstoot vermindert:

 

Traditionele paint booths zijn groot en vereisen handmatige verfapplicatie, met lage overdrachtsefficiëntie en het gebruik van aardgas om de lucht te filteren en te conditioneren. In de nieuwe volledig geautomatiseerde compacte paint booth van Toyota wordt de lucht gefilterd en geconditioneerd door middel van een 'Air Make Up Unit' (AMU) met warmteterugwinningssysteem en warmtepompen. Hierdoor wordt de vraag naar hernieuwbare energie verminderd en het gebruik van aardgas volledig geëlimineerd, waardoor jaarlijks 1000 ton CO2-uitstoot wordt bespaard.

Hoe de innovatieve paint booth werkt:

De paint booth wordt gevoed door 4 aparte Air Makeup Units (AMU) die de lucht voorzien van de juiste temperatuur en luchtvochtigheid voor het spuiten van de verf. De benodigde luchtcondities zijn 19⁰C tot 26⁰C en 61%rH* tot 75%rH. De lucht die naar de spray booth wordt geleverd, is 100% verse lucht en verzamelt de energie van de warmtewisselaar op weg naar de booth. Afhankelijk van de weersomstandigheden wordt de lucht aangepast aan de juiste temperatuur en luchtvochtigheid met behulp van een geïntegreerde elektrische warmtepomp en een waternevelbevochtiger.

Voordelen en impact voor de toekomst:

Dankzij deze innovatieve paint booth-technologie kan Toyota jaarlijks 1000 ton CO2-uitstoot verminderen. Door het gebruik van hernieuwbare energiebronnen en het elimineren van aardgasgebruik draagt Toyota bij aan het verminderen van de CO2-voetafdruk van haar productieprocessen, op weg naar CO2-neutraliteit. Dit helpt om de impact van de productie op het milieu te verminderen en bij te dragen aan een duurzamere toekomst voor tieners en de volgende generaties.

Conclusie:

Toyota zet zich in voor duurzame productie en streeft ernaar om haar productievestigingen CO2-neutraal te maken. De innovatieve paint booth-technologie, zoals het Toyota Global Paint Line (GPL) concept, is een belangrijke stap in deze richting, waarbij Toyota CO2-reductie combineert met technologieontwikkeling.