Beste Kia Dealer wereldwijd

Breukelen/Melbourne , 31 januari 2014 – Kia Motors heeft de wereldwijd best presterende Kia-dealers van het afgelopen jaar benoemd tot ‘Dealer of the Year 2013’. De winnende autobedrijven ontvingen de bijbehorende award tijdens een feestelijke bijeenkomst op het door Kia gesponsorde Australian Open uit handen van Thomas Oh, Executive VP and COO van Kia Motors Corporation.

De ‘Global Dealer Awards’ die tijdens de zinderende finale van de Australian Open werden uitgereikt, zijn een kroon op het werk van de dealers en hun medewerkers. De winnende dealers hebben zich weten te onderscheiden van bijna 5.000 Kia-dealerbedrijven wereldwijd. Gedurende het hele jaar wordt iedere Kia-dealer objectief beoordeeld. Met name de afdelingen Verkoop en After Sales worden continu geëvalueerd. Hierbij wordt vooral gekeken naar de wijze waarop service aan de klant wordt verleend, zowel bij de aanschaf van een auto als bij de dienstverlening erna. Al deze gegevens worden internationaal verzameld en geëvalueerd.

Gert Kooijman, directeur van Automobielbedrijf Kooijman: “Contactmomenten met onze klanten zijn schaars, moderne auto’s hebben immers steeds minder onderhoud nodig. Het is dus van het grootste belang dat er tijdens die contactmomenten een goede indruk achtergelaten wordt. De verwachting van de klant overtreffen is daarbij altijd onze ambitie.”

Kia heeft een stabiele plaats verworven in de top 10 bestverkopende merken in Nederland. Dit succes is mede te danken aan een sterke dealerorganisatie,” aldus Léan Verstoep, Managing Director van Kia Motors Nederland. “Automobielbedrijf Kooijman heeft zich zowel in Nederland als ook internationaal weten te onderscheiden en dat is een fantastische prestatie. Onze felicitaties gaan terecht uit naar de heer Kooijman en zijn medewerkers.”

Automobielbedrijf Kooijman schaarde zich eind vorig jaar reeds onder de beste Europese dealers. Tijdens een internationale Kia-bijeenkomst in Lissabon ontving Gert Kooijman daar de Platinum Prestige Dealer Award’ uit handen van Michael Cole, COO van Kia Motors Europe in Frankfurt. Tijdens de uitreiking van deze award werd bekend gemaakt dat de prestaties van Automobielbedrijf Kooijman ook een nominatie voor de prestigieuze Global Dealer Award rechtvaardigde. Een bewijs is van kwaliteit en optimale inzet van alle medewerkers van dit Kia dealerbedrijf.

Kia beste dealer wereldwijd award