Gouden Parel

Op maandag 19 december tijdens de eindejaar bijeenkomst bij Broekhuis Jaguar Utrecht in Houten, is Gert Kooijman uitgeroepen tot Lekstroomse Ondernemer van het jaar 2016.  Henk Rijneveld en Christ van Loon werden respectievelijk tweede en derde.

‘Ik ben blij verrast’, waren de eerste woorden van de directeur van Kooijman Autogroep. Kooijman nam ook nog even een moment om zijn team te bedanken voor het harde werk dat ze elke dag verzetten. ‘Ik probeer mijn team te enthousiasmeren en op sleeptouw te nemen. Ik weet dat ik af en toe heel moeilijk ben, ik leg de grens erg hoog en wil competitief zijn. Maar zo ben ik. Ik strijd voor alles wat ik doe.’

Na de spannende voorverkiezing, waarin het vooral ging om het krijgen van zoveel mogelijk stemmen, brak er een spannende avond aan. Voor een eerlijke verloop werd Dijkstra Sutter Notarissen gekoppeld. Op het podium gaf Marco Sutter nogmaals zijn veto omtrent de uitslag.

Kooijman is de directeur van de Kooijman Autogroep, een autobedrijf in o.a. Vianen.  Het is een familiebedrijf dat al meer dan 50 jaar bestaat en behoord tot de succesvolste autobedrijven van Nederland.  Er is een documentaire over zijn zaak gemaakt, genaamd ‘’Garage 2.0’’. Het is een documentaire over hoe hij zijn werknemers en zijn zaak omtovert tot een nieuwe versie van deze tijd. Afgelopen zomer maakte deze documentaire nog kans op een Gouden Kalf.

Naast deze hele mooie nominatie prijkt de Kia Platinum Prestige Dealer Award in 2016 in de prijzenkast. Gert heeft de afgelopen jaren een imperium op weten te bouwen. Zo heeft hij meerdere vestigingen, waaronder de nieuwste vesteging in Naarden.

De stemprocedure ging als volgt: 40 % zal werd  bepaald door de vakjury (bestaande uit oud Gouden Parel-winnaars), 40 % werd bepaald door leden van OnderNamen – via een mailing – en 20 % werd bepaald door populariteit-stemmen via deze Gouden Parel pagina.

Gouden Parel nominatie