Kia Nieuws Blogs
Blijf altijd op de hoogte


De Kia Sorento SUV is de winnaar van de categorie Beste grote SUV van 2021 van de Women’s World Car of the Year.

De geheel nieuwe Kia Sorento heeft zijn categorie gedomineerd tijdens de ‘Women’s World Car of the Year’-awards (WWCOTY) in 2021 en versloeg de concurrentie om de beste grote SUV te winnen. Deze onderscheiding markeert het tweede jaar van succes voor Kia in de WWCOTY-awards na categorieoverwinningen voor XCeed (Best Urban Car) en Soul EV (Best Green Car) vorig jaar.

Women’s World Car of the Year jury

Is samengesteld uit een jury van 50 vrouwelijke autojournalisten uit 38 landen en vijf continenten. De awards werden 11 jaar geleden opgericht door journalist Sandy Myhre in Nieuw-Zeeland en hebben tot doel de beste auto’s van het jaar te identificeren op basis van vaste principes die de keuze van de consument bepalen. Sorento was een van de drie auto’s die op de shortlist stonden voor de categorie Beste SUV en behaalde uiteindelijk de overwinning dankzij uitstekende referenties, waaronder veiligheid, kwaliteit, prijs, design, rijdynamiek en impact op het milieu.

Sorento is de eerste auto die is gebaseerd op de nieuwe middelgrote SUV-architectuur van Kia en beschikt over ultramoderne geëlektrificeerde aandrijflijnen voor een lager brandstofverbruik, lagere emissies en betere prestaties dan zijn voorgangers en rivalen. Het nieuwe platform maakt ook een grotere carrosserie mogelijk om de laad- en bagageruimte te maximaliseren en maakt de Sorento een van de meest veelzijdige en ruime SUV’s met drie rijen op de weg.

“We zijn vereerd om nog een prijs te ontvangen van de deskundige jury van Women’s World Car of the Year”, aldus Jason Jeong, President bij Kia Europe. “Dit is een welkome onderscheiding voor een van de belangrijkste auto’s van Kia; waar onze ontwerp-, engineering- en productteams hard aan hebben gewerkt om ervoor te zorgen dat het een leider is in het SUV-segment. Deze laatste onderscheiding onderstreept onze sterke positie op de Europese markt. ”

Kia Sorento bij Kooijman

De geheel nieuwe Sorento-serie is verkrijgbaar bij Kooijman met aandrijflijnopties, waaronder hybride, diesel en de aanstaande plug-in hybride versie – met standaard Kia’s toonaangevende garantie.

Kia sorento

Terug naar overzicht
Kooijman Autogroep