Kia Nieuws Blogs
Blijf altijd op de hoogte


Eerste echte foto’s van de nieuwe Kia Sorento 2020

officieel persbericht.

  • Meer zelfverzekerd, volwassen en wenselijk exterieurontwerp
  • Elektrisch aanbod voor het eerst in de Sorento-line-up
  • Progressieve connectiviteit, driver assist en infotainment-technologieën
  • Openbaar debuut op de internationale autosalon van Genève 2020

(FRANKFURT) 17 februari 2020 – Kia Motors Europe heeft vandaag de eerste officiële echte foto’s van de nieuwe Kia Sorento 2020 onthuld, voorafgaand aan zijn eerste openbare verschijning op de 2020 International Motor Show in Genève.

Sorento assertiever en stijlvoler

Het concept van ‘geraffineerde durf’ inspireerde de ontwerpers van Kia, die de robuuste, stoere esthetiek van eerdere generaties Sorento wilden behouden, terwijl ze een grotere mate van verfijning en elegantie wilden toepassen. Het opnieuw gedefinieerde ontwerp van de Sorento is stijlvoller dan ooit en omvat scherpere lijnen en ononderbroken oppervlakken, waardoor het merkbaar meer gebeeldhouwd is dan zijn voorganger met meer ronde randen. Met meer eigentijdse geometrische details en meer geveegde, langwerpige verhoudingen, is het resultaat een zelfverzekerder, volwassener en wenselijker ontwerp dan ooit.

Het meer assertieve ‘gezicht’ van de Sorento evolueert ook met een nieuwe interpretatie van Kia’s kenmerkende ‘tijgerneus’-rooster. Breder en ruimer, wikkelt het organisch rond de geïntegreerde koplampen aan elke kant. De koplampen zelf zijn voorzien van een nieuw ‘tijgeroog’-led-dagrijlicht, dat extra focus aan het ontwerp toevoegt door de intense indruk van de lijnen rond de ogen van een tijger weer te geven.

nieuwe kia sorento 2020

In profiel zijn de verhoudingen van de Sorento subtiel aangepast om hem langer te laten lijken, met kortere overhangen voor en achter en een langere wielbasis.
De nieuwe verhoudingen breiden ook de lengte van de motorkap uit, waardoor de A-stijl 30 mm verder van de vooras wordt getrokken voor een meer ‘achterwaarts’ cabineontwerp.
De achterrand van de kap wikkelt zich om de voorvleugels en verandert in een enkele, sterke karakterlijn die zich uitstrekt langs de zijkant van de Sorento en overgaat in de nieuwe verticale achterlichten.

4e generatie Kia Sorento

De Sorento bevindt zich in het hart van de hernieuwde wereldwijde SUV-line-up van Kia, die ook de Seltos, Stonic, Sportage en Telluride omvat. Het nieuwe model is het resultaat van een samenwerking tussen alle drie de studio’s binnen het wereldwijde ontwerpnetwerk van Kia, in Korea, Europa en Noord-Amerika. Het model van de vierde generatie is gebaseerd op een geheel nieuw platform en verhoogt de normen in het middelgrote SUV-segment voor ruimte, bruikbaarheid, efficiëntie en kwaliteit.

De nieuwe Sorento is ontworpen en ontwikkeld om alles aan te kunnen wat het leven kan bieden en zal op 3 maart 2020 zijn debuut maken.

Terug naar overzicht
Kooijman Autogroep