Kia Nieuws Blogs
Blijf altijd op de hoogte


Groot nieuws over de kleinste Kia: de Picanto krijgt een facelift, nieuwe motoren en tig upgrades!

Officieel heet het een ‘facelift’, maar de nieuwe Picanto is écht grondig onder handen genomen. De verkooptopper in het A-segment krijgt een opgefrist in- en exterieurdesign, nieuwe motoren, een superslimme AMT-transmissie én allerlei slimme hightech. Hij komt er zelfs in een handige 5-zits uitvoering. Duidelijk meer dan een facelift! De nieuwe Picanto komt in het vierde kwartaal van dit jaar naar Nederland.

Over de Picanto

Het is één van de populairste modellen van Kia – en zelfs van Nederland. In het eerste kwartaal van 2020 was de Picanto de nummer 1 in zijn segment. De jongste versie bouwt verder op dat succes en voegt nog meer toe.

Nieuwe looks

Het exterieur van de Picanto krijgt een flinke update. Dat geldt met name voor de GT-Line en X-Line. Beide uitvoeringen smoelen nu nog krachtiger en karakteristieker. De vernieuwde Tiger-nose grille heeft een ‘open-link-look’ en de designers hebben nieuwe materialen toegepast. Naast 10 lakkleuren is er keuze uit nieuwe lichtmetalen velgen in diverse maten en designs.
Ook het interieur kreeg een forse upgrade. De materialen zijn nu nog hoogwaardiger, het dashboard is voorzien van een 8-inch breedbeeldscherm en het nieuwe instrumentencluster van een 4,2-inch digitaal display. De interieurdesigners van Kia hebben voor elke uitvoering nieuwe bekledingsstoffen en afwerkingsdetails ontworpen.

nieuwe kia picanto 2021

‘Smartstream’ benzinemotoren

Onder de motorkap krijgt de vernieuwde Picanto nieuwe ‘Smartstream’ benzinemotoren met een hogere efficiency en een lagere CO2-uitstoot. Er is keuze uit de nieuwe, 100 pk sterke 1.0 T-GDi en de 67 pk sterke 1.0 DPI. De 1.0 T-GDi Smartstream-motor heeft onder meer het geavanceerde Continuously Variable Valve Duration (CVVD) voor optimale efficiëntie en minimaal verbruik.

AMT-transmissie

De vernieuwde Picanto is de eerste Kia met de nieuwe AMT-transmissie, de innovatieve, geautomatiseerde handbak. De AMT-transmissie is gebaseerd op een handgeschakelde vijfversnellingsbak, heeft een enkele droge koppeling en is een financieel aantrekkelijk alternatief voor Picanto-rijders die het gemak zoeken van een automaat met het lage brandstofverbruik van een handbak.

UVO Connect ‘Phase II’

De vernieuwde versie van de compacte Kia krijgt een zwevend 8,0-inch touchscreen-navigatiesysteem en het gloednieuwe ‘Phase II’ UVO Connect. Dat laatste geeft toegang tot allerlei handige diensten zoals live weer en verkeer en parkeerinformatie inclusief prijzen en beschikbaarheid. Met de UVO-app voor Android en Apple krijg je tevens allerlei extra functies erbij. Zoals draadloos routes uploaden naar je navigatiesysteem, altijd de live locatie van je auto zien én belangrijkste auto- en tripinfo op je smartphone.

Slimme assistentie- en veiligheidssystemen

De vernieuwde Picanto wordt leverbaar met veiligheids- en assistentiesystemen die je normaliter alleen tegenkomt in hogere prijsklassen. Daarmee is de compacte Kia één van de veiligste auto’s in zijn segment. Denk aan Forward Collision-Avoidance Assist (FCA), Lane Keeping Assist (LKA), Driver Attention Warning (DAW) en Lane Following Assist (LFA). Standaard krijgt hij onder meer Emergency Stop Signal (ESS), dat bij een noodstop automatisch de waarschuwingslichten laat knipperen bij om achterliggers te waarschuwen, Hill-start Assist Control (HAC) voor soepel wegrijden op steile wegen en elektronische stabiliteitssystemen voor veilig rijden en remmen in bochten.

Vanaf het vierde kwartaal

De vernieuwde Kia Picanto komt in het vierde kwartaal van dit jaar naar Nederland. Tegen die tijd maakt de importeur ook de prijzen en specificaties bekend. En ja: net als alle andere modellen krijgt de nieuwe Picanto standaard de unieke 7 jaar garantie (of 150.000 km).

Terug naar overzicht
Kooijman Autogroep