Kia Nieuws Blogs
Blijf altijd op de hoogte


Kia Sorento nog beter met speciale ‘Terrain Mode’ functie

De nieuwe Kia Sorento staat bol van de innovatieve features die het comfort en de rijkwaliteit naar een nog hoger plan tillen. Een mooi voorbeeld is het nieuwe ‘Terrain Mode’ van de vierwielaangedreven Sorento Plug-in Hybrid. Deze nieuwe technologie optimaliseert de aandrijflijn voor nog meer grip op modder, sneeuw en zand

De ‘Terrain Mode’ biedt Sorento-rijders met speciale rijmodi een verder verbeterde tractie en meer controle op modder, sneeuw en zand. Het systeem maakt de vierwielaangedreven versies van de nieuwe SUV van Kia nog bekwamer op glad wegdek.

Bestuurders kunnen met de Mode Select-draaiknop op de middenconsole overschakelen naar de ‘Terrain Mode’ en kiezen uit ‘Mud’, ‘Snow’ en ‘Sand’. Het systeem optimaliseert automatisch de aandrijflijn voor elk scenario en past de hoogte en verdeling van het koppel aan, evenals de eigenschappen van de stabiliteitscontrole. ‘Terrain Mode’ past ook de schakeltimings aan van de zestraps automaat voor optimale grip.

“De eerste generatie Sorento uit 2003 combineerde vierwielaandrijving met een robuust ‘body-on-frame’-chassis, waardoor de auto onder alle omstandigheden goed presteerde”, zegt Pablo Martinez Masip, Director Product Planning en Pricing bij Kia Motors Europe. “Nu, 17 jaar later, passen we in de nieuwste generatie geavanceerde aandrijftechnologie toe om zijn capaciteiten verder te verbeteren. De nieuwe Sorento is nu meer dan ooit in staat om bestuurders meer vertrouwen en controle te bieden.”

Sneeuwmodus: voor de wintersport en koudere klimaten

De ‘Snow’-stand is ideaal in koudere klimaten of bijvoorbeeld voor gezinnen die regelmatig met de auto op wintersportvakantie gaan. Onder ijzige omstandigheden beperkt de sneeuwmodus het koppel dat door de motor wordt afgegeven, terwijl het zo gelijkmatig mogelijk over alle vier de wielen wordt verdeeld. Het Traction Control System (TCS) past zorgvuldig subtiele remkracht op de wielen toe om de tractie te optimaliseren. Ondertussen schakelt de transmissie sneller op, waardoor het motortoerental laag blijft om zo wielslip te voorkomen.

Moddermodus: voor festivalgangers en landelijke ritten

De ‘Mud’-stand biedt meer tractie en controle voor bestuurders die bijvoorbeeld over modderige paden of natgeregende festivalvelden rijden. Voor een optimale grip schakelt de transmissie licht vertraagd op, wordt het motorkoppel nog soepeler verdeeld over de vier wielen en past het Traction Control System meer remkracht toe. Dit helpt om vaart te houden zonder vast te komen te zitten in de modder.

Zandmodus: voor strandliefhebbers

De ‘Sand’-stand helpt Sorento-rijders om beter op zandpaden en stranden te rijden of zelfs woestijnen te doorkruisen. Om te voorkomen dat de Sorento vastloopt, koppelt het hogere niveaus van trekkracht met vertraagde opwaartse schakelmomenten, waardoor het vermogen zo gelijkmatig mogelijk wordt verdeeld over het AWD-systeem. In de ‘Sand’-stand biedt het TCS een hogere remkracht, waardoor het systeem meer koppel over de wielen kan verdelen.

Standaard op de Sorento Plug-in Hybrid

Het geavanceerde ‘Terrain Mode’ wordt standaard geleverd op de Kia Sorento Plug-in Hybrid die eind dit jaar in Nederland wordt geïntroduceerd. De prijzen en specificaties worden in aanloop naar de marktintroductie bekendgemaakt. Zoals elke andere Kia wordt ook de nieuwe Sorento geleverd met 7 jaar of 150.000 kilometer garantie.

Meer info over deze nieuwe Kia Sorento, neem hier contact met ons op.

Kia Sorento nog beter met speciale 'Terrain Mode' functie

 

Terug naar overzicht
Kooijman Autogroep