Kia Nieuws Blogs
Blijf altijd op de hoogte


Kia Soul EV World Car of the Year  shortlist 2020

De Kia Soul EV staat in de top 3 van de shortlist World Car of the Year onder de subcategorie World Urban Car of the Year. Op 8 april horen we of we ons de winnaar i Urban Car of the World mogen noemen. Overigens is de Soul EV niet de enige Kia, De Kia Telluride staat ook in deze ranking.

Spelregels ‘World Car of the Year’ verkiezing

De World Car of the Year (WCOTY) is een verkiezing waar door 48 autojournalisten uit 22 landen de beste nieuwe auto wordt gekozen.  De allereerste verkiezing werk in 2005 gehouden en staal los van de Europees auto van het jaar verkiezing.

De voorwaarden om mee te dingen zijn als volgt:  de deelnemende automodellen moeten minimaal in vijf landen worden verkocht en in minimaal twee continenten. Daarnaast dienen de automodellen voor 1 januari van het desbetreffende jaar op de markt te zijn.

Naast deze contest zijn er nog drie categorieën toegevoegd; “World Performance Car of the Year” , “World Green Car of the Year” en “World Design Car of the Year”.

De eerste World Car of the Year verkiezing werd gehouden in 2005 en is niet verbonden met de reeds bestaande continentale en landelijke verkiezingen zoals de Europees auto van het jaar. Deelnemende modellen dienen minimaal in vijf landen te worden verkocht, minimaal verspreid over twee continenten. Ook dienen de auto’s voor 1 januari van het desbetreffende jaar op de markt te zijn verschenen. In 2006 zijn drie categorieën toegevoegd; “World Performance Car of the Year” , “World Green Car of the Year” en “World Design Car of the Year”.

Alle finalisten ‘World Car of the Year’ verkiezing 2020

De  “Top drie wereldwijd” finalisten in elke categorie zijn :

World Car of the Year
– Kia Telluride
– Mazda CX-30
– Mazda3

World Urban Car
– Kia Soul EV
– Mini Electric
– Volkswagen T-Cross

World Luxury Car
– Mercedes Benz EQC
– Porsche 911
– Porsche Taycan

World Performance Car
– Porsche 718 Spyder/Cayman GT4
– Porsche 911
– Porsche Taycan

World Car Design of the Year
– Mazda3
– Peugeot 208
– Porsche Taycan

Terug naar overzicht
Kooijman Autogroep