De 100% electrische Toyota Proace bedrijfswagen

Body

De Toyota Proace Electric is dé bestelwagen van het jaar, die elke klus weet te klaren. Met zijn hoge zit, handige schuifdeur en heerlijke zitcomfort is het de bestelwagen voor iedere onderneming.

Daarnaast kun je 3 aantrekkelijke subsidies aanvragen voor een elektrische Toyota bedrijfswagen.

Aantrekkelijke subsidies, hoe zit dat?

Dankzij een nieuwe regeling kunnen ZZP-ers tot grote ondernemingen subsidie aanvragen van 10 tot 12% over de aanschafwaarde van een elektrische bedrijfswagen, met een maximum van €5.000.
Daarnaast kun je ook nog eens gebruik maken van de extra milieu/ subsidieregelingen ‘MIA’ en ‘KIA’. Via de milieu-investeringsaftrek (MIA) kun je als ondernemer de fiscale winst verlagen met 45% van het investeringsbedrag van de elektrische bedrijfswagen.
Dit bedrag moet minimaal €2.500,- per voertuig zijn. Je kunt op meerdere bedrijfswagens tegelijk gebruik maken van de MIA.
En door gebruik te maken van de kleinschaligheidsinvesteringsaftrek (KIA) kun je fiscale winst met 28% verlagen. Dit kan met investeringen tussen €2.401,- en €59.939,-.
Het aanschaffen van een bedrijfswagen bracht nog nooit zoveel voordelen met zich mee! Deze regeling loopt tot 31 december 2025, wees er dus op tijd bij.
Tot slot betaal je bij de Toyota Proace Electric géén BPM en wegenbelasting en profiteer je ook nog eens van bijtellingsvoordeel.

Betrouwbaarheid & unieke garantie

De Toyota Proace is niet voor niks de Bestelauto van het jaar 2022 met 15 jaar batterij garantie en 5 jaar fabrieksgarantie. Hij loopt op veel stappen voor op de nummer twee in het klassement, de Mercedes-Benz eSprinter.
Zo scoort de elektrische Proace erg goed op veel belangrijke punten; comfort, technologie, rijeigenschappen en uitstraling. Dit maakt hem dé bedrijfswagen voor een moderne onderneming.

 

De Proace kent twee accupakketten: 50 of 75 kWh. Het 50 kWh accupakket kent een actieradius van 230 kilometer. Is dat niet genoeg?
et 75 kWh accupakket heeft een actieradius van 330 kilometer. En vergeet natuurlijk niet het laadvermogen, niet onbelangrijk bij een bedrijfswagen. De Proace heeft een laadvermogen van 1275 kg. Dit maakt hem één van de ruimste in zijn klasse.
Vaak zie je dat bij elektrische auto’s het laadvolume minder is door de grote accu. Bij de Toyota elektrische Proace zeker niet! Door het juist plaatsen van de accu is er niks aan het oorspronkelijke laadvermogen verloren gegaan en betreft het laadvermogen maximaal 6,6 m3.
Niet gek dat de Toyota Proace bedrijfswagen is uitgeroepen tot dé Bedrijfswagen van het jaar 2022 door een onafhankelijke vakjury.

Proace City Electric bedrijfsauto van het jaar 

Speciaal voor de stad is zijn broertje, de Proace City Electric, met precies dezelfde motor zeer aantrekkelijk vanwege zijn compacte afmetingen. Het laadvolume is 3300 liter en het laadvermogen van de City Electric is 800 kg. Verder mag er ook nog een aanhanger achter van 750 kg. Wij,  bij Kooijman zijn geen vakjury, maar ook wij kijken niet gek op dat de elektrische Toyota Proace is uitgeroepen tot Bedrijfsauto van het jaar 2022.