Erkend Duurzaam Plus - Hoogste score Toyota en Kia

KOOIJMAN ERKEND DUURZAAM

Wat betekent het concreet in de dagelijkse praktijk van het autobedrijf?

Op die vraag heeft Kooijman een helder antwoord. “Wij hebben maatschappelijk verantwoord en duurzaam handelen in onze bedrijfsvoering verankerd. Dat betekent dat wij bijvoorbeeld alleen nog maar stille en zuinige banden verkopen en de gebruikte banden op een milieuvriendelijke wijze afvoeren. Datzelfde geldt voor de smeermiddelen en andere onbruikbare materialen. We hebben groene stroom en gaan zuinig om met energie. De volledige verlichting in ons bedrijf is of wordt vervangen door LED verlichting.”

Ook als werkgever heeft Kooijman zijn zaken op orde. Duurzaam betekent in dat opzicht dat er aandacht is voor het welzijn van de medewerkers door goede arbeidsomstandigheden en toekomstperspectieven te bieden. Buiten het bedrijf neemt Kooijman zijn maatschappelijke verantwoordelijkheid door de sponsoring van groot aantal projecten in de regio.

DUURZAME MOBILITEIT

Uiteraard draait het bij duurzaam ondernemen in het autobedrijf ook om het aanbieden van duurzame mobiliteit. In de showroom van Kooijman staan dan ook alle schone en zuinige modellen van Toyota en Kia. “Wij merken dat er steeds meer vraag is naar auto’s met een lage CO2-uitstoot en laag brandstofverbruik. Als geen ander kunnen wij onze klanten informeren over de mogelijkheden van schone mobiliteit. Daarbij denken we verder dan de auto’s die we nu moeten verkopen; ook in onze werkplaats wordt op een duurzame manier gewerkt met duurzame materialen.”

Het certificaat Erkend Duurzaam is onderdeel van de BOVAG Duurzaam Ondernemen Scan en wordt getoetst door het Instituut voor Duurzame Mobiliteit. Tot op heden is Kooijman het bedrijf met de hoogste score binnen de Toyota en Kia organisatie daar waar gaat om Duurzaam Ondernemen.

Het Erkend Duurzaam Plus certificaat voor alle bedrijven van de Kooijman Autogroep

Alle bedrijven van de Kooijman Autogroep, aan de eisen die het Erkend Duurzaam Plus certificaat stelt! Hiermee behoort Kooijman tot de kopgroep van bedrijven die Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen (MVO) en duurzaamheid hoog in het vaandel hebben staan. Het naleven van de milieuregels is niet het enige wat een bedrijf MVO maakt, maar dit gaat verder. Maatschappelijk Verantwoord ondernemen is namelijk het in de dagelijkse bedrijfsvoering toepassen van duurzaam ondernemen. De Kooijman Autogroep is sinds 2010 gecertificeerd Erkend Duurzaam. Dit jaar is bewust de keuze gemaakt om de certificering uit te breiden naar Erkend Duurzaam Plus. Als Kooijman Autogroep zijn wij uiteraard heel trots dat we voldoen aan de eisen van het Erkend Duurzaam Plus certificaat!

Filosofie op duurzaamheid

Gert Kooijman, directeur en eigenaar van de Kooijman Autogroep zegt hierover:” Wij vinden het belangrijk dat niet alleen onze producten waar wij het dealerschap van voeren, t.w. Toyota en Kia, tot de top behoren, maar ook dat onze bedrijfspanden en processen voldoen aan onze filosofie op duurzaamheid” Deze filosofie wordt onder andere geuit in de ambitie van de Kooijman Autogroep, namelijk het blijven investeren in mens en milieu met als doel voortdurend duurzamer te opereren. Deze filosofie is in alle geldingen van de Kooijman Autogroep zichtbaar. Dat wil zeggen zowel in de showroom waar schone en zuinige modellen van zowel Toyota als Kia staan. Schone mobiliteit, lage CO2-uitstoot en een laag brandstofverbruik komen in ieder verkoopgesprek aan de orde. Hetzelfde geldt voor de werkplaatsen waar op een duurzame manier wordt gewerkt met duurzame materialen.

Afval- en Energiestromen

In Erkend Duurzaam Plus zitten alle elementen van Erkend Duurzaam Basis, met daarnaast de aandacht voor het terugdringen van afval- en energiestromen. Zo kan de milieubelasting van Kooijman teruggedrongen worden met tegelijkertijd een beheersing én besparing op de kosten van afvalbeheer en energie. Zo heeft Kooijman bijvoorbeeld in de afgelopen maanden de vestigingen Vianen, Tiel en Utrecht voorzien van LED verlichting met als doel besparen in de afname van energie. De vestiging Naarden zal  in het eerste half jaar van 2018 eveneens worden omgezet naar LED verlichting.

Nu en in de toekomst

Alle bedrijven van de Kooijman Autogroep hebben het certificaat. De scan van Erkend Duurzaam Plus leverde verrassende uitkomsten op waar mogelijkheden uit zijn gekomen op het gebied van nieuwe innovaties en kansen in het kader van energiebesparing. Zo blijven wij u zowel nu, als in de toekomst, voorzien van duurzame bedrijfsvoering!