Kia EV9 brengt zonlicht naar Noorwegen met innovatieve V2L-technologie

Body

Ontdek de Kia EV9: Met slimme technologie brengt hij zonlicht naar Noorwegen. De EV9 laadt een grote lichtinstallatie op, en laat zien hoe auto's innovatief en milieuvriendelijk kunnen zijn.

 

EV9-Norway-1: De EV9 als mobiele krachtcentrale

In samenwerking met ontwerpstudio VOID en creatief bureau Innocean heeft Kia, met behulp van de revolutionaire Vehicle-to-Load (V2L) technologie van de EV9, de duisternis van een van de donkerste gebieden in Noorwegen doorbroken. In het winterse landschap, waar de zon zelden opkomt, hebben de partners een indrukwekkende LED-installatie van 5 meter diameter gecreëerd die werd aangedreven door de Kia EV9.

De tijdelijke zon, opgesteld in Rampton, op een camping aan een fjord 35 kilometer ten zuidwesten van Oslo, benadrukt niet alleen de capaciteiten van de EV9, maar onderstreept ook het belang van zonlicht voor energieniveaus, geestelijke gezondheid, immuunsysteem en slaappatronen.

De EV9 als mobiele krachtcentrale

Met de V2L-technologie kunnen Kia-rijders moeiteloos 220V-apparaten van stroom voorzien via de batterij van de auto. Of het nu gaat om het gebruik van het stopcontact in de bagageruimte of het inpluggen van de stroomkabel in de laadpoort van de auto, de EV9 fungeert als een flexibele mobiele krachtcentrale.

De innovatieve laadtechnologie van Kia omvat tevens Vehicle-to-Home (V2H), Vehicle-to-Grid (V2G), en Vehicle-to-Vehicle (V2V) mogelijkheden. Gekoppeld aan de recent geïntroduceerde Kia Charge-propositie in Nederland, biedt dit een uitgebreid pakket aan diensten voor publiek- en thuisladen.

Over de bekroonde EV9

De Kia EV9, reeds meermalen bekroond, combineert de kracht van een SUV met gedurfde esthetiek, geavanceerde technologieën, en een ongekende ruimte. Gebaseerd op het Electric Global Modular Platform, biedt de EV9 een indrukwekkend bereik tot wel 563 km. De ultrasnelle 800 volt laadtechnologie maakt het mogelijk om in slechts 15 minuten een actieradius van maximaal 249 km bij te laden.

Bekijk de documentaire over dit unieke project hier(link naar de documentaire).

Meer informatie en proefritten

Voor meer informatie over de innovatieve Kia EV9 en om een proefrit te plannen. Neem contact met ons op!