Kia EV9: Duurzaamheid in Actie - Een Revolutie in Schaalbare Groene Technologieën

Body

Ontdek de toekomst van duurzaam autorijden met de revolutionaire Kia EV9. Met een gedurfde visie op schaalbare duurzaamheid zet Kia een grote stap voorwaarts in groene mobiliteit. Als onderdeel van hun baanbrekende Design Sustainability Strategy integreert Kia nu maar liefst 10 duurzame must-haves in al hun nieuwe modellen. Met de EV9 als vlaggenschip belichaamt Kia's elektrische topper de belofte van een schoner, groener en duurzamer rijden.

Lees verder om te ontdekken welke innovatieve duurzame technologieën de EV9 zo bijzonder maken.

De Design Sustainability Strategy: Kia's Toewijding aan Duurzaamheid

Kia neemt duurzaamheid serieus en heeft haar Design Sustainability Strategy ontwikkeld om op grote schaal groen te worden. Deze strategie omvat een ambitieus plan om de uitstoot op korte termijn te verminderen en tegen 2045 CO2-neutraal te zijn in de gehele waardeketen. Als pionier in duurzame materialen heeft Kia een lange geschiedenis van het integreren van milieuvriendelijke componenten in hun voertuigen. Met de Design Sustainability Strategy zet Kia een nieuwe standaard door onder andere het geleidelijk afbouwen van leertoepassingen en het grootschalig inzetten van biobased materialen.

De EV9: Een Nieuw Tijdperk van Duurzaamheid

Als eerste model dat alle 10 duurzame must-haves bevat, markeert de Kia EV9 een nieuw tijdperk van duurzaamheid in de auto-industrie. Gebaseerd op het geavanceerde E-GMP platform, biedt de EV9 niet alleen uitstekende prestaties en een indrukwekkende actieradius, maar ook een interieur dat een voorbeeld is van innovatieve duurzame materialen. Kia's toewijding aan groen rijden komt tot uiting in elk aspect van de EV9, van het exterieur tot het interieur. Ontdek hieronder de 10 duurzame must-haves die de EV9 onderscheiden.

Image
10 duurzame musthaves van de kia ev9

De 10 Duurzame Must-haves van de Kia EV9

 1. Bioplastic: Dankzij het gebruik van bioplastic, gemaakt van hernieuwbare biomassa, vermindert de afhankelijkheid van fossiele brandstoffen en elimineert het ongewenste chemicaliën. Van het dashboard tot decoratieve panelen, bioplastic is overal in de EV9 te vinden.
 2. Post-consumer materiaal (PCM): Het gebruik van gerecycled plastic vermindert de hoeveelheid afval en verontreiniging. In de EV9 is PCM toegepast in de deurbekleding, waardoor plastic afval dat anders op stortplaatsen belandt, een tweede leven krijgt

 3. Bio-PU: Het gebruik van biopolyurethaan (PU) in de stoelbekleding van de EV9 vermindert CO2-emissies, faset geleidelijk leer uit en integreert plantaardige componenten voor een duurzamer interieur.
   
 4. Gerecyclede PET-stof: De EV9 bevat bekleding en oppervlaktematerialen gemaakt van gerecyclede PET-flessen, waardoor plasticafval wordt verminderd en duurzaamheid wordt bevorderd.
   
 5. Gerecycled PET-tapijt: Het tapijt in de EV9 is vervaardigd van 100% gerecycled PET-materiaal, inclusief gerecyclede visnetten, waardoor het probleem van verloren visnetten in oceanen wordt aangepakt.
   
 6. Bio PU-schuim: Hoofdsteunen van de EV9 zijn gemaakt van bio PU-schuim, dat zorgt voor comfortabele demping en veerkracht met verminderde milieu-impact.
   
 7. Biologische verf: De bedieningspanelen in de portieren van de EV9 zijn voorzien van biologische lak, gemaakt van plantaardige koolzaadolie, wat leidt tot minder chemisch afval en een duurzamere productie.
   
 8. BTX-vrije verf: Bijna alle interieurcomponenten van de EV9 zijn afgewerkt met BTX-vrije lak, die hoogwaardige afwerking biedt zonder het gebruik van schadelijke chemicaliën.
   
 9. Gerecycled PET-garen: Het stiksel van de stoelen in de EV9 is gemaakt van gerecycled PET-garen, waardoor bijdraagt aan het verminderen van plasticafval.
   
 10. Gerecycled PET-vilt: De bekleding van de hoedenplank van de EV9 is gemaakt van gerecycled PET-vilt, dat niet alleen zacht en duurzaam is, maar ook geluid absorbeert voor een stiller interieur.
10 duurzame musthaves van de kia ev9